Ultima oră

Primaria Focsani va disponibiliza 90 de angajati

Doina Ganea
7 iul 2010 1621 vizualizări
Potrivit unor calcule preliminare, municipalitatea ar trebui sa renunte la 80-90 de angajati u primarul ar vrea sa evite disponibilizarile dispuse de guvernanti printr-o ordonanta de urgenta privind finantele publice locale u la fel ca si celelalte unitati administrative, Primaria Focsani asteapta noile organigrame de la Prefectura

Executivul a adoptat in sedinta de saptamina trecuta o Ordonanta de Urgenta privind modificarea si completarea Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale. Actul normativ reglementeaza modul in care sint administrate finantele locale si are doua componente, respectiv cresterea disciplinei fiscale si stabilirea normativelor de personal in administratia locala. Conform actului normativ, in cinci zile de la aparitia Ordonantei 63/2010, reprezentantii guvernului in teritoriu, impreuna cu cei de la Directia de Statistica, trebuie sa informeze fiecare primarie asupra numarului de angajati de care ar trebui sa dispuna. In maxim 40 de zile de la aparitia ordonantei, atit primariile cit si consiliile judetene trebuie sa adopte noile organigrame si schemele de personal care vor fi valabile de la1 ianuarie 2011. Potrivit anexei 2 la OUG, primaria unei comune cu mai putin de 1.500 de locuitori poate avea maximum 16 angajati, iar cea a unei localitati de 20.000 de locuitori, maximum 60 de salariati. în cazul oraselor cu pina la 3.000 de locuitori, primaria poate avea cel mult 33 de angajati, in timp ce in cazul unui oras cu pina la 10.000 de locuitori, primaria poate avea maximum 75 de salariati. Limitarile de personal nu cuprind si salariatii din serviciile de invatamint, sanatate, asigurari si asistenta sociala. Actul normativ instituie sanctiuni pentru primariile care incalca aceste prevederi. Astfel, in cazul primariilor cu abateri, Guvernul suspenda alimentarea bugetelor locale cu cote defalcate din impozitul pe venit si sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.


Bacinschi: "80-90 de persoane vor fi disponibilizate"


De la Primaria Focsani vor trebui sa fie disponibilizate in jur de 80 -90 de persoane, dupa calculele edilului Decebal Bacinschi. Potrivit acestuia, primii vor pleca pensionarii angajati si pensionabilii, precum si cei care mai au alte surse de venit. Primaria Focsani are 141 de persoane in aparatul propriu si impreuna cu celelalte institutii aflate in subordine numara aproximativ 675 de angajati. Primarul Decebal Bacinschi a declarat ca, in functie de numarul de locuitori, se va stabili exact si numarul de salariati de care poate sa dispuna. "Daca se are in vedere recensamintul din 2003, atunci avem 103.000 de cetateni si putem dispune de pina la 700 de angajati. Daca se iau insa datele de la ultimele alegeri numarul cetatenilor ar fi sub 100.000. Dupa parerea mea, vor fi niste schimbari pentru ca acum se lucreaza cu 80% din cit am avea nevoie", a spus primarul. Pentru municipiile care au o populatie cuprinsa intre 100.000 si 200.000 de locuitori numarul maxim prevazut de OUG 63/2010 este 699 de persoane. "Asteptam sa vedem ce va stabili Prefectura impreuna cu Statistica. Ei trebuie sa ne dea organigrama cu numarul de personal pe care va trebui sa il avem. Dupa primele discutii cred ca vreo 80-90 de persoane urmeaza sa fie disponibilizate. Dar avem persoane care pleaca la pensie de drept, altii la pensie anticipata, vreo 15 - 17 care sint si angajati si au si pensie. Deocamdata nu am stabilit nimic, dar daca ar fi sa ma gindesc la cei care vor fi disponibilizati, primii care vor pleca sint cei care mai au si alte venituri", a spus primarul Decebal Bacinschi. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.