Ultima oră

Transferul spitalelor bate pasul pe loc

Raluca Manolache
7 iul 2010 779 vizualizări
La Adjud, Odobesti, Panciu si Marasesti s-au aprobat hotaririle de consiliu local pentru transferul managementului unitatilor spitalicesti u prefectul Ion Oprea are garantia ca descentralizarea din sanatate va avea un curs firesc , facind referire la ultima sedinta de Consiliu Judetean in care nu s-a dat acordul preluarii spitalelor din Focsani, Dumbraveni si Vidra

Nici un spital din Vrancea nu a fost preluat pina la aceasta data de catre administratiile publice locale. Prefectura Vrancea a convocat luni o intilnire cu reprezentatii primariilor din Adjud, Odobesti, Panciu si Marasesti pentru a se discuta cind vor fi incheiate cu Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea protocoalele de predare-preluare a unitatilor spitalicesti. "La aceasta ora au fost adoptate hotaririle de consiliu local in vederea preluarii prin transfer a managementului unitatilor spitalicesti din Adjud, Odobesti, Panciu si Marasesti. In sedinta din 30 iunie 2010 a Consiliului Judetean, proiectul avind ca initiator presedintele CJ nu a intrunit numarul de voturi necesare adoptarii unei asemenea hotariri. De ce s-a mai initiat acest proiect? Care a fost intentia initiatorului? Cred ca se va intra pe un fagas normal fiindca ordonanta de urgenta stabileste foarte clar ce inseamna atributiuni si competente ale celui ce preia prin transfer managementul spitatelor respective, dar si ceea ce inseamna administrarea si gestionarea in continuare a spitatelor. Tot ceea ce inseamna datorii istorice facute de unitatile spitalicesti pina la 31 martie vor fi achitate de catre stat prin bugetul Ministerului Sanatatii", a precizat prefectul Ion Oprea. Daca pina pe 10 iulie spitalele din Odobesti, Marasesti, Panciu si Adjud vor ajunge in curtea primariilor, situatia unitatilor ce ar trebui sa ajunga in subordinea Consiliului Judetean este inca incerta. Asta dupa ce consilierii PSD si PNL, la propunerea presedintelui Consiliului Judetean, Marian Oprisan, au votat impotriva proiectului privind semnarea protocolului de predare-preluare a celor trei spitale din Focsani, Dumbraveni si Vidra de catre administratia judeteana. Cu toate acestea, prefectul Ion Oprea spune ca "am garantia ca descentralizarea din sanatate va avea un curs firesc". Odata cu preluarea spitalelor, autoritatile locale vor avea puterea de a schimba managerii dar si de a se implica mai mult pentru a oferi servicii mai bune pacientilor. Sefii vor fi numiti de administratiile locale, vor incheia cu acestea contracte de management si vor raporta executia bugetara lunar catre autoritatea locala. De asemenea, cheltuielile salariale nu vor mai putea depasi 70 la suta din cheltuielile decontate de Casele de Asigurari de Sanatate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.