Ultima oră

Siretul bate in retragere, dar alerta ramine valabila

Doina Ganea
6 iul 2010 774 vizualizări
Autoritatile judetene fac noi apeluri la solidaritate in beneficiul sinistratilor din Moldova

Apele nu se dau batute si ameninta inca judetul din zona riului Siret. Potrivit ultimelor date centralizate de Prefectura, din lacul de acumulare Calimanesti se evacueaza un volum de 1.547 mc/s, iar la Movileni un volum de 1.371 mc/s, debit in scadere fata de zilele trecute. Cantitatea cea mai mare de precipitatii inregistrata ieri a fost de 30 l/mp, la Tulnici. în zona Suraia "" Vadu Rosca, datorita retragerii apei de la corpul digului, nu mai sint infiltratii si s-a iesit din faza I de aparare. Si zona Calieni "" Nanesti apele bat in retragere. în urmatoarea perioada pe riurile afluente Siretului se vor inregistra oscilatii de nivel cuprinse intre "" 25 cm si ^25 cm, dupa cum previzioneaza specialistii. Administratia Nationala de Meteorologie a mentinut avertizarea "cod galben" de ploi si vijelii pentru Moldova valabila pina aseara, la ora 23.00. Totodata avertizarea hidrologica de "cod galben" se mentine pe riul Siret sector Lungoci - amonte de Sendreni, aferent judetelor Vrancea si Galati pina azi, la ora 16.00. Vrincenii stau cu ochii pe municipiul Galati, unde o viitura formata pe Dunare ameninta aseara sa inunde orasul.


Dati dovada de generozitate


In paralel cu masurile de aparare, Institutia Prefectului continua campania de stringere de ajutoare in vederea sprijinirii persoanelor afectate de inundatiile din Moldova. Campaniei s-a alaturat si Inspectoratul Scolar care pune la dispozitie 470 locuri de cazare pentru sinistrati la internatele liceelor din judet. în ultimele doua saptamini, 13.000 de romani au fost evacuati din casele lor din cauza inundatiilor, iar 23 de persoane au murit in volbura apelor. Cei care doresc sa faca donatii sint asteptati de luni pina simbata in intervalul orar 9.00 - 16.00 la sediul filialei de Cruce Rosie de pe strada Dimitrie Cantemir nr. 5 din Focsani, linga Primarie. De asemenea, au fost deschise sapte centre de colectare de ajutoare in localitatile Focsani, Adjud, Marasesti, Gugesti, Ciorasti si Suraia. In municipiul Focsani locatia a fost stabilita pe strada Aviatorilor ""in incinta fostului poligon de tragere (vis-a-vis de fosta UM de aviatie), iar pentru cereale s-a stabilit un siloz autorizat de la Baza de receptie din str. Cotesti, nr 77-79, ce poate fi contactat la numarul de telefon 0237/621628. In municipiul Adjud se pot dona cereale la Baza de receptie din str. Vinatori nr. 1, tel 0237/640835, la Marasesti este un siloz autorizat la baza de receptie din Padureni, tel 0237/260798. Cei interesati pot dona cereale si la silozurile din Gugesti (tel 0237/250005), Ciorasti (tel. 0237/258007) sau Suraia (tel. 0237/245111). Donatiile in bani pot fi facute in conturile bancare RO84RZBR0000060012690361 pentru lei, RO24RZBR0000060012690374 pentru euro si RO62RZBR0000060012690369 pentru USD, deschise la sucursala Raiffeisen Bank din Focsani. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.