Ultima oră

Albu si Grigoriu, achitati definitiv la Galati

Nicoleta Cristea
6 iul 2010 1759 vizualizări
Dosarul Bancorex II a fost solutionat definitiv, iar AVAS Bucuresti n-are decit sa mearga in civil pentru a-si recupera paguba invocata u in recurs s-a considerat ca Radu Albu si Dan Grigoriu sint nevinovati Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului Bucuresti a pierdut sansa de a-si recupera in penal prejudiciul reclamat in 2005, o data cu imprumutul acordat de Bancorex - Filiala Focsani, firmei conduse de Dan Grigoiu si Nelu Purcel.

Curtea de Apel Galati a solutionat definitiv dosarul creditului de un milion de dolari acordat luat de la Bancorex pe vremea cind Radu Albu era director, ambii inculpati fiind achitati, iar AVAS refuzata de la despagubiri. "Respinge ca nefondat recursul declarat de partea civila AVAS Bucuresti impotriva deciziei penale a Tribunalului Vrancea. Admite recursurile declarate de Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea si inculpatul Albu Radu. Caseaza in intregime decizia penala nr. 345/28.11.2008 a Tribunalului Vrancea si sentinta penala nr. 1681/12.09.2007 a Judecatoriei Focsani, si in rejudecare: achita pe inculpatul Albu Radu pentru infractiunea de "abuz in serviciu" in forma calificata, ... achita pe inculpatul Grigoriu Dan Constantin pentru infractiunea de "deturnare de fonduri". în baza art. 346 al. 2 Cod pr. Penala respinge ca nefondate pretentiile civile formulate de partea civila AVAS Bucuresti fata de inculpatul Albu Radu. în baza art. 346 al. 4 Cod pr. Penala lasa nesolutionata actiunea civila formulata de partea civila AVAS Bucuresti fata de inculpatul Grigoriu Dan Constantin. Obliga partea civila AVAS Bucuresti la plata cheltuielilor judiciare catre stat in suma de 100 lei. Definitiva", se arata in solutia pronuntata de magistratii galateni vineri. Astfel, la Curtea de Apel Galati achitarea s-a produs dupa ce s-a considerat ca faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii. Din acest motiv, instanta nici nu a solutionat actiunea civila. De la startul procesului, AVAS nu a primit daunele cerute, intrucit si la Judecatoria Focsani, unde s-a judecat dosarul pe fond, inclupatii au fost gratiati. In apel, la Tribunalul Vrancea, s-au admis apelurile declarate de Parchetul Focsani si de inculpatul Dan Constantin Grigoriu, insa a respins ca nefondate apelurile declarate de Albu si AVAS Bucuresti. Astfel, Albu a primit pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata 6 ani inchisoare, iar in cazul lui Grigoriu instanta a schimbat doar temeiul juridic al achitarii acestuia, din aceea ca faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive, in aceea ca fapta nu exista. Cei doi au fost cercetati pe motiv ca milionul de dolari luat in 1998 de la Bancorex ar fi fost acordat firmei Dragon Do Comex fara respectarea conditiilor impuse de Centrala Bancorex. La data la care dosarul a fost trimis in instanta, firma se afla pe locul I in topul marilor datornici la Bancorex, afacerea de 1 milion de dolari iesind la iveala o data cu declinul bancii. Aspectele semnalate au vizat constituirea garantiilor bancare si modul de acordare a creditului pentru infiintarea unei fabrici de sirma, prin incheierea unui contract de asociere intre firmele Dragon Do Comex si Tracia International, care apartineau lui Grigoriu si lui Purcel. Acesta din urma a fost scos de sub urmarirea penala. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.