Ultima oră

Premii in bani in ultima zi de sarbatoare a Focsaniului

Ziarul de Vrancea
5 iul 2010 607 vizualizări
Institutiile de cultura ale Focsaniului s-au prezentat ieri in cadrul simpozionului Traditii culturale focsanene u astazi 40 de cupluri de aur vor primi diploma de fidelitate si premii in bani

Astazi, in ultima zi a sarbatorilor dedicate municipiului resedinta de judet, incepind cu orele 10.00, are loc Conferirea titlului de "Cetatean de Onoare" profesorului Gheorghe Buzatu la Teatrul Municipal, iar in continuare, la orele 10.15, se desfasoara un Simpozion-concurs inter- liceal "Focsanii vechi si noi". Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" Focsani initiaza, incepind de astazi 2010, proiectul "Virstele muzicii "" auditii si prezentari", initiativa dedicata melomanilor mioritici. Proiectul va debuta la ora 17.00, la Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene, cu prezentarea compozitorului Robert Schumann, de la a carui nastere se implinesc 200 de ani. In aceasta seara, incepind cu orele 18.00 vor fi premiate aproximativ 40 de cupluri focsanene care in anul 2010 implinesc 50 de ani de casnicie neintrerupta. Protagonistii nuntii de aur vor primi o diploma de fidelitate si cite un premiu in bani in valoare de 500 de lei, fiecare. Un nou spectacol sustinut de Ansamblul "Tara Vrancei" va avea loc incepind cu orele 18.00 in Parcul Olandez. Ultima seara din ciclul "Zilele municipiului Focsani "" editia 2010" se va incheia cu un spectacol de teatru in premiera, intitulat "O zi de vara", de Slovomir Mrozec, prezentat incepind cu orele 19.00 de actorii Teatrului Municipal Focsani.


Institutiile culturale s-au prezentat de Zilele Focsaniului


In cadrul Zilelor Municipiului Focsani, Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" impreuna cu Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" si Arhivele Natonale din Vrancea au organizat ieri Simpozionul "Traditii Culturale Focsanene". In cadrul acestei manifestari, profesori si specialisti ai orasului au prezentat publicului cele mai importante institutii de cultura locale. Un istoric admirativ al Muzeului Vrancei a fost facut de prof. Dumitru Hutanu, urmat de prof. Neagu Stefan, cu expunerea "Negustorii Focsaneni "" contributii la dezvoltarea culturala a orasului". Din partea Directiei Judetene a Arhivelor Nationale a fost prezent directorul Petru Obodariu care a vorbit despre «Manastirea Sfintul Ioan Botezatorul, repere culturale». "Teatrul de la eveniment la traditie" a fost titlul expunerii facute de Sorin Francu, director al Teatrului Municipal "Mr Gh Pastia", in vreme ce directorul Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia", Valentin Gheorghita, a vorbit despre "Filaromonica Unirea - istorie si nostalgie". La manifestare au participat Mircea Diaconu, vicepresedintele Consiliului Judetean, primarul municipiului , Decebal Bacinschi, viceprimarul Bogdan Matisan, alaturi de Florin Micu Iliescu, Directorul Directei pentru Cultura si o serie de invitati din lumea culturala a judetului. Simpozionul "Traditii Culturale Focsanene" s-a incheiat cu lucrarea "Vrancea - repere in timp", sustinuta de bibiotecara Nicoleta Oprisan. "Biblioteca Judeteana a avut privilegiul sa gazduiasca unul din cele mai importante momente dedicate orasului nostru. Am folosit acest prilej pentru a felicita si omagia bibliotecarii pensionari, care au fost invitati sa participe la proiectul «Biblioteci in suflet "" o istorie afectiva a bibliotecii judetene». Au fost vernisate expozitii de carte veche si curenta, carte de referinta precum si expozitii de fotografie care isi asteapta publicul pe durata acestei luni", a declarat Teodora Fintinaru, directorul Bibliotecii. Din pacate focsanenii simpli nu au fost interesati de aceste manifestari culturale, la eveniment participind acelasi public ca si in anii anteriori. (D. GANEA, I. PARVU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.