Ultima oră

FINANTE BANCI:Jean-Claude Trichet exclude riscul unei noi recesiuni; Nouriel Roubini: Cresterea economica din zona euro, aproape de 0%

Ziarul de Vrancea
5 iul 2010 432 vizualizări
Presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, exclude posibilitatea unei noi recesiuni globale, dupa o saptamana in care datele economice au dus la ingrijorari ale pietelor financiare, transmite AFP.

"La nivel global este clar ca trecem printr-o redresare, care este confirmata in special in tarile in dezvoltare dar si in lumea industrializata," a spus presedintele BCE in cadrul unei conferinte pe teme economice din sudul Frantei.


Totusi, "depinde de noi, de capacitatea tarilor dezvoltate sa recladim increderea."


Trichet a declarat ca masurile de austeritate implementate in cateva tari europene nu vor afecta redresarea economica, asa cum au sugerat unii economisti sau oficiali americani.


Bursele au suferit pierderi saptamana trecuta in urma unui sir de date economice dezamagitoare din SUA si China, care au ridicat indoieli cu privire la sanatatea redresarii economice globale.


Afirmatia a fost sustinuta si de economistul american Nouriel Roubini, celebru pentru ca a prezis criza financiara din 2007, scrie Le Monde.


El a declarat insa ca zona euro va inregistra o crestere economica aproape de 0%, desi initial o estimase la 1%.


"Avand in vedere socurile ultimelor luni, cresterea pana la finalul anului ar putea fi mai aproape de 0%," a declarat Roubini, citand ca factori negativi tensiunile pe pietele interbancare si politicile de austeritate pe care tarile din zona euro le vor adopta.


"Vedem o austeritate bugetara care, desi necesara, se va traduce printr-o presiune deflationista crescanda," a spus Roubini, care a precizat ca, desi starea economiei mondiale nu este prea buna, "nu vom avea o recesiune dubla".



de I.R. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.