Ultima oră

ESENTIAL: Patru state europene ofera asistenta pentru inundatii, dupa ce Romania a solicitat ajutorul de urgenta UE

Ziarul de Vrancea
5 iul 2010 534 vizualizări
Franta, Belgia, Estonia si Austria au oferit echipament si asistenta Romaniei pentru a face fata inundatiilor, dupa ce autoritatile romane au solicitat activarea Mecanismului de Protectie Civila, informeaza Comisia Europeana intr-un comunicat.

"Romania a cerut in seara de vineri, 2 iulie, sprijin pentru a gestiona inundatiile grave care afecteaza nord-estul tarii. Asistenta sub forma de baraje pneumatice, pompe, generatoare, sisteme de purificare a apei si alte materiale a fost imediat comunicata tuturor tarilor participante. In cateva ore, Franta, Estonia, Belgia si Austria au facut primele oferte pentru ajutor. O parte dintre acestea au fost acceptate de Romania si sunt in drum spre zonele afectate," afirma CE.


Echipa Belgiei a plecat duminica dimineata cu 11 pompe, 5 generatoare si 1 unitate de purificare, impreuna cu 6 persoane, spre Romania si va lua in drumul sau si echipamentul din Austria. Aceasta este programata sa ajunga in seara zilei de luni.


Franta a oferit 5 pompe, 8 generatoare si o unitate de purificare a apei, care vor fi activate de 30 de persoane.


Estonia a indicat ca CE a acordat fonduri pentru un modul de pompare de mare capacitate, compus din participanti din Estonia, Letonia si Lituania, pregatit pentru Romania daca este nevoie.


Austria a oferit 10 pompe si 3 generatoare.



de I.R. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.