Ultima oră

AFACERI: Business report: Ce locuinte iti poti cumpara cu cel mult 30.000 de euro in Bucuresti si marile orase

Ziarul de Vrancea
5 iul 2010 507 vizualizări
Sucu, proprietarul Mobexpert acuza: Bancile omoara toata creditarea persoanelor fizice; Bugatti Supersport: 1.200 CP si 434 km/ora

Creditele acordate bugetarilor aprind beculete de alarma in banci


Creditarea sectorului bugetar, considerat putin riscant pana acum, ar putea deveni problematica atat pentru banci, cat si pentru clienti, dupa ce vor fi reduse salariile si vor incepe concedierile. Ingrijorarea apare in contextul in care, dupa disponibilizarile din mediul privat de anul trecut, restantele de peste 30 de zile la creditele contractate de populatie au crescut in primele patru luni ale acestui an cu 40,4%, la 3,98 miliarde de lei, scrie Capital.ro.


Sucu, proprietarul Mobexpert acuza: Bancile omoara toata creditarea persoanelor fizice


Omul de afaceri Dan Sucu, proprietarul grupului de firme Mobexpert si unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori romani, critica dur sistemul bancar local, 80% din sistem fiind in proprietatea grupurilor financiare straine, pe care il acuza ca blocheaza artificial creditarea persoanelor fizice si in acest fel loveste consumul, afacerile si duce economia in jos, in loc sa o sustina. "Din pacate, in domeniul bancar deciziile strategice nu se mai iau in Bucuresti. Cred ca managementul local al bancilor nu este capabil cu adevarat sa-si expuna parerile catre decidentii de la Viena sau Paris, astfel ca totul este blocat", a spus Sucu citat de Ziarul Financiar.


Ce locuinte iti poti cumpara cu cel mult 30.000 de euro in Bucuresti si marile orase


Garsoniera de 45 mp intr-un bloc nou in Bucuresti, doua camere la mansarda in Navodari de 57 mp, apartamente cu trei camere in Iasi, dar si in Capitala, sunt doar cateva dintre locuintele care pot fi cumparate cu cel mult 50.000 de euro. Majoritatea locuintelor sub pragul de 30.000 de euro din Capitala sunt garsoniere confort II si III, insa cu putin noroc, se gasesc si garsoniere confort I, scrie Money.ro.


Semnalul iPhone 4, rezolvat in maximum 30 de zile


iPhone 4 are probleme cu afisarea gresita a nivelului de semnal. Potrivit reprezentantilor Apple, problema se va rezolva in mai putin de 30 de zile, cu ajutorul unui update. Cu toate acestea, defectul nu a impiedicat noua jucarie a Apple sa fie vanduta in mai bine de doua milioane de exemplare in numai o saptamana de la lansare. Utilizatorii au atras atentia ca, atunci cand tin telefonul de partea de jos, puterea semnalului scade nejustificat, scrie evz.ro.


Cum se protejeaza de curs


Berceanu: "Am un depozit in euro si il las dracu\' acolo. Nu cere de mancare". Dupa un inceput de saptamana zbuciumat, leul s-a apreciat vineri, calmandu-i pe romanii care au intrat in panica din cauza datoriilor in euro. Ziarul Gandul a incercat sa ia pulsul valutar si al politicienilor si sa afle pe ce trend financiar sunt dispusi sa parieze cand vine vorba de banii lor: renunta la economiile in lei pentru euro sau mizeaza pe un leu puternic, in ciuda deprecierii de moment. "Am un depozit in euro si il las dracu\' acolo. Sta bine acolo, nu cere de mancare si are si o dobanda mica, sigur, care este acum impozitata de stat", a declarat Radu Berceanu.


Perimetrele petroliere castigate la Haga, adjudecate de Lukoil si Melrose Resources


Consortiul Lukoil Overseas - Vanco International si asocierea Melrose Resources - Petromar Resources au castigat dreptul de a explora si exploata perimetre petrolifere in sectorul romanesc al Marii Negre. Sectoarele se afla pe suprafata castigata la Curtea Internationala de Justitie de la Haga in februarie 2009, a anuntat Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, scrie Adevarul


Profesorul care preda ora exacta elvetiana


Dupa ce a reusit sa transforme o pasiune intr-o profesie si, mai apoi, intr-o afacere, Mihai Ceciu lanseaza, anul acesta, a saptea linie de business a Horologivm. Pentru ca a absolvit cursurile de specializare ale scolii de ceasornicari Wostep din Elvetia si, in loc sa ramana in patria celor mai mari branduri de ceasuri din lume, a preferat sa se intoarca in Romania, pentru a deschide un service de ceasuri de lux. Astazi, conduce probabil cea mai complexa afacere autohtona in domeniul orologeriei, detinand la Bucuresti si unul dintre cele trei magazine din lume ale marcii Maurice Lacroix, scrie Capital.ro.


Cum i-au invins pensionarii pe Tiriac, Copos, Sucu, Ostahie, Petrom & Comp


Pensionarii faceau moarte de om pe baricade pentru ca Guvernul le taia pensiile cu 15%, dar nici Tiriac sau Patriciu, Micula, Copos, Catarama, Octavian Radu, niciun executiv de top al unei mari companii nu cere socoteala, explicatii, nu acuza bancherii ca cer o dobanda de 18- 24% la creditele de consum pentru persoanele fizice. Nu ati iesit in strada pentru dobanzi mai mici la populatie, clientii carora le vindeti produsele - case, apartamente, mobila, masini, aragazuri, sucuri, servicii turistice -, acum platiti ca va scad afacerile, ca ceea ce ati construit risca sa dispara in economia asta crunta, scumpa, dificila, in criza. Pe care si voi (antreprenorii) ati creat-o, scrie Ziarul Financiar.


Aroma dulce a unei afaceri cu ceai


Dupa ce a lucrat timp de peste sase ani ca sales manager sau executive pentru mai multe companii din media, Adrian Chirca s-a hotarat sa isi lanseze si o afacere proprie. Ideea a pornit de la pasiunea lui pentru ceai, iar luna trecuta a lansat un business in domeniu, impreuna cu un partener de afaceri, Liviu Alexandru. Investitia in stocul initial si lansarea magazinului online a fost de aproximativ 10.000 de euro. Pana la finalul anului, Adrian Chirca estimeaza ca vor investi inca pe atat, avand in vedere ca din toamna va creste consumul de ceai si vor fi necesare noi importuri, scrie startups.ro


Bugatti Supersport: 1.200 CP si 434 km/ora!


Cu acest look diferit fata de un Veyron clasic, Supersport se va produce intr-o serie limitata de doar 30 de exemplare, la un pret care nu a fost inca anuntat. Cantareste cu 50 km mai putin si este capabil de performante uluitoare: motor de 1.200CP, acceleratie 0-100 km/ora in 2,5 secunde si viteza maxima de 434 km/ora, scrie 24auto.ro



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.