Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Cristian Diaconescu: Iesim din criza daca eliminam sistemul clientelar; Udrea plateste ziaristii straini

Ziarul de Vrancea
5 iul 2010 466 vizualizări
Preda a primit o geanta cu euro in fata; ; Nastase: Cota unica e un capriciu politic

Cristian Diaconescu: "Iesim din criza daca eliminam sistemul clientelar"


Partidele trebuie sa renunte la politizarea administratiei, pana la nivelul secretarilor de stat, pentru ca Romania sa poata depasi criza, considera presedintele de onoare al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Cristian Diaconescu. \'\'Legi exista, institutii exista, nu ne ramane decat sa renuntam la jocul politic, la care niciunul dintre partidele politice aflate la putere sau in opozitie nu a renuntat pana astazi. Noi asteptam inca un raspuns politic din partea partidelor, o asumare a responsabilitatii, ca atunci cand sunt sau doresc sa vina la putere sa renunte la politizarea administratiei, pana la nivelul de secretari de stat. Restul reprezinta doar declaratii politice si retorica", a precizat Cristian Diaconescu, citat de Agerpres. Integral pe EvZ.ro.


Preda a primit o geanta cu euro in fata


Premierul Emil Boc a picat din nou in picioare dupa ce mai multi reprezentanti ai PDL i-au cerut demisia. El a fost salvat de inundatii, iar scandalul a fost inabusit de aparitia presedintelui Traian Basescu care a binevoit sa se arate dupa zile de absenta si sa se duca printre sinistratii inundatiilor. Garda veche a partidului s-a repliat si acum cere ca derapaje gen Preda sau Voinescu sa fie discutate serios in Biroul Permanent National al partidului. Dupa ce deputatul Sever Voinescu a criticat Guvernul ca a lasat partidul fara "suflet si minte", iar europarlamentarul Cristian Preda a spus ca Executivul nu se mai bucura nici de increderea propriului partid si ca daca ar fi in locul lui Emil Boc ar fi deja in cautarea altui job, s-a aprins din nou scanteia nemultumirii in interiorul PDL. Integral in Puterea.


Udrea plateste ziaristii straini


In plin "sezon" de taieri de salarii si cresteri de taxe, ministrul Elena Udrea continua sa cheltuiasca sume mari de bani pe actiuni cu finalitate indoielnica. Astfel, ministrul dezvoltarii regionale si turismului urmeaza sa aduca in Romania aproximativ "500 de ziaristi, creatori de opinie si agenti de turism din Austria, Germania, Suedia, Israel, Belgia, Italia, Marea Britanie, Moldova, SUA si Ungaria", pentru a efectua mai multe infotururi. Costurile sunt evaluate in jurul sumei de 150.000 de euro. Actiunea similara din 2009 a fost criticata de presa, fiind considerata ca neavand finalitate - numarul de turisti straini a scazut constant - si ca a contat doar ca actiune de PR international pentru Elena Udrea. Integral in Puterea.


In editorialul "Moartea idilelor prezidentiale", Rodica Ciobanu scrie:


"Toata saptamana trecuta, ziaristii au incercat sa afle de ce nu iese presedintele Traian Basescu din palat, sa mearga in zonele inundate. Punea ceva la cale? Avea o "problema fizica", asa cum sugerau unii politicieni si comentatori? Nici una, nici alta, dupa cum au afirmat surse de la Cotroceni si din PDL. Problema era doar de ordin sufletesc: seful statului se retrasese in sine, "suparat", conform surselor mentionate, pe Guvern, pe Emil Boc, si, dupa cum s-a vazut in zilele de vineri si sambata, cand, in fine, s-a urcat in elicopter, pe lume, in general." Integral in Gandul.


Nastase: Cota unica e un capriciu politic


Fostul premier Adrian Nastase pledeaza pentru introducerea impozitarii diferentiate si spune ca PSD militeaza pentru reducerea cotei unice pentru firme la 15%, potrivit Realitatea.net. "Cota unica nu este sustinuta nici macar dintr-o iluzie asupra efectelor sale economice. Este vorba doar de un capriciu politic, generat de disperarea unora de a li se spune ca sunt de dreapta. Fara sa stie ca dreapta nu are nicio legatura cu acest tip de impozit", scrie Nastase pe blog. Integral in Romania Libera.


In editorialul "Traian Basescu muta albia copilului", Ioana Lupea scrie:


"A fost deopotriva parinte critic si parinte hranitor, asa cum le place alegatorilor lui neajutorati si revendicativi. I-a certat cand au cerut ca statul sa le construiasca noi locuinte, le-a reprosat ca pleaca urechea la minciunile televiziunilor, i-a indemnat la munca pentru comunitate si la solidaritate si i-a cerut unei femei din Dorohoi care se plangea de lipsa banilor "sa termine cu tatismele". Dar le-a promis bunilor votanti din Saucesti si Dornesti ca va supraveghea personal construirea digului, respectiv a podului rupt de viitura de pe raul Suceava, si ca va lua bani de la parlamentari "sa dea la lumea asta amarata", cum i-a cerut o femeie din zona. Traian Basescu a fost exact asa cum poporul infantilizat de comunism asteapta sa-i fie conducatorul: aspru, dar bun, si cu biciul, si cu zaharelul." Integral pe EvZ.ro.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.