Ultima oră

Traditii culturale prezentate de Zilele Focsaniului

Doina Ganea
5 iul 2010 1370 vizualizări
Ultimele zile de sarbatoare ofera focsanenilor noi evenimente culturale, artistice si sportive u miine vor fi premiati sportivii si elevii cu rezultate deosebite in activitatea din anul scolar 2009-2010 u 40 de cupluri de focsaneni vor primi si ele diplome de fidelitate

Manifestarile cultural- sportive dedicate sarbatoririi municipiului Focsani continua si astazi, incepind cu orele 09.00, cind va avea loc Campionatul municipal de tenis de cimp "Cupa Municipiului Focsani" in Parcul "Nicolae Balcescu". Intre orele 11.00 - 12.00 va avea loc Gala Festivalului de Dans Ritm 2010 la Teatrul Municipal Focsani, iar la orele 13.00 vor continua proiectiile de film in cadrul Caravanei Cinematografice poposite la Teatrul Municipal. Sala de lectura a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" va gazdui azi, cu incepere de la 10.00, Simpozionul "Traditii Culturale Focsanene", organizat de Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" in colaborare cu Biblioteca si dedicat Zilelor Municipiului Focsani. Institutia a pregatit, cu aceasta ocazie, diverse expozitii de carte veche si curenta, precum si expozitii de fotografii: "Focsanii de altadata", "Gradina publica din Focsani", "Focsanii "" in colectiile Bibliotecii Judetene Duiliu Zamfirescu". In jurul orelor 18.00, in parcarea de linga Stadionul din Sud, va avea loc un spectacol folcloric sustinut de Ansamblul folcloric Profesionist "Tara Vrancei" si intitulat "De ziua orasului meu!". Artistii sustin in acest an concerte in toate cartierelemunicipiului. Seara se va incheia cu "Memorialul Literaturii Vrincene", o evocare care va avea loc la Teatrul Municipal si cu o noua proiectie cinematografica, incepind cu orele 22.00, in cadrul aceluiasi lacas de cultura.


Premii pentru campioni in scoala si in casnicie


Miine, in ultima zi a sarbatorilor dedicate municipiului resedinta de judet, incepind cu orele 10.00, va avea loc Conferirea titlului de "Cetatean de Onoare" profesorului Gheorghe Buzatu la Teatrul Municipal, iar in continuare, la orele 10.15, va avea loc un Simpozion-concurs inter- liceal "Focsanii vechi si noi". De asemenea, Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" Focsani initiaza, incepind cu luna iulie 2010, proiectul "Virstele muzicii "" auditii si prezentari", initiativa dedicata melomanilor mioritici. Proiectul va debuta miine, 6 iulie, de la ora 17:00, la Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene, cu prezentarea compozitorului Robert Schumann, de la a carui nastere se implinesc 200 de ani. Incepind cu orele 11.00 va avea loc Premierea elevilor si sportivilor cu rezultate deosebite in anul scolar 2009 "" 2010. Tot miine vor fi premiate 40 de cupluri focsanene care in anul 2010 implinesc 50 de ani de casnicie neintrerupta. Un nou spectacol sustinut de Ansamblul "Tara Vrancei" va avea loc incepind cu orele 18.00 in Parcul Olandez. Ultima seara din ciclul "Zilele municipiului Focsani "" editia 2010" se va incheia cu un spectacol de teatru in premiera, intitulat "O zi de vara", de Slovomir Mrozec, prezentat incepind cu orele 19.00 de actorii Teatrului Municipal Focsani. Tot in aceste zile, in parcarea hypermaketului situat pe linia de centura a Focsaniului iubitorii de distractii pot gusta din micii si berea oferite de organizatorii Festivalului Berii. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.