Ultima oră

ESENTIAL:Traian Basescu: Acesta este ultimul an in care se dau materiale pentru refacerea caselor afectate de inundatii.

Ziarul de Vrancea
3 iul 2010 435 vizualizări
La anul, daca nu ai casa asigurata, nu va mai intreaba nimeni nimic

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri seara, la Dorohoi, ca sinistratii din judetele afectate de inundatii vor fi ajutati cu materiale de constructie pentru a-si reface locuintele, el precizand ca banii vor proveni de la bugetul de stat, dupa ce "se va taia de la educatie si sanatate", relateaza Mediafax. Seful statului a mai precizat ca acesta este ultimul an in care statul le mai da oamenilor afectati de inundatii materiale pentru a-si reface casele, spunand ca locuintele trebuie asigurate.


"Primul lucru pe care trebuie sa il faca oamenii este sa fie solidari unii cu altii. Cat despre sprijinul Guvernului, se fac evaluari si vom pune la dispozitie materialele de constructie. (...) Vom lua bani de la bugetul de stat, se taie de la educatie, sanatate, ca sa se dea la oameni", a declarat seful statului.

De asemenea, potrivit Agerpres, presedintele le-a solicitat tuturor oamenilor sa-si asigure locuintele, astfel incat statul sa nu fie determinat in fiecare an sa finanteze reconstructia de case ca urmare a inundatiilor.


"Este evident ca lucrurile se repeta (n.r. - inundatiile) si ce e esential este sa avem casele asigurate. Asa cum asiguram masinile sa avem si casele asigurate. Bugetul de stat nu poate fi un platitor anual de constructii de case noi pentru ca unele s-au daramat sau au fost afectate de ape", a spus Traian Basescu, dupa ce a vizitat doua cartiere din municipiul Dorohoi afectate de inundatii.


"Este ultimul an cand se dau materiale pentru refacerea caselor. La anul, daca nu ai casa asigurata nu va mai intreaba nimeni nimic", a mai spus presedintele Traian Basescu, potrivit Mediafax.


Presedintele a avut o disputa cu o femeie din localitate, pe care a intrebat-o daca si-a asigurat locuinta. Femeia a spus ca este profesoara, are 11 milioane de lei salariu, creste singura un copil, iar acum i se taie si 25% din salariu:


"Imi mai taiati 25% si sunt singura. Cu ce doamne-iarta sa mai fac asigurarea?", a tipat ea.


Traian Basescu a intrebat-o atunci daca este cadru didactic, iar femeia a raspuns: "Da, ce va mira asta?".


Presedintele a comentat atunci ca situatia este "jenanta", la care femeia a replicat ca se simte "injosita".


"La ce calitate are educatia nu avem ce discuta", a adaugat Basescu, dupa care i-a spus femeii care striga in continuare: "Hai sa renuntam la tatisme, vreti?"




Presedintele Traian Basescu a ajuns, vineri dupa-amiaza, in jurul orei 17.00, in municipiul Dorohoi, grav afectat de revarsarea apelor, fiind insotit de ministrii Elena Udrea si Gabriel Oprea.


Seful statului a fost intampinat de oameni care au inceput sa planga si sa strige ca nu mai au nimic si ca nu au bani sa isi construiasca noi locuinte.


O femeie in varsta a carei casa a fost vizitata de presedinte i-a strigat acestuia sa nu mai taie pensiile si alocatiile, presedintele raspunzandu-i ca nu s-au taiat pensiile si intreband-o ce pensie are. Femeia i-a spus ca are o pensie de 300 de lei, iar presedintele a intrebat-o cati ani a muncit. Femeia a raspuns ca a muncit 12 ani, seful statului replicand: "cam putin pentru o viata de om".


Un alt localnic i-a cerut presedintelui sa il ajute si sa ii dea o casa, iar acesta a raspuns: "Cine va promite ca va face trei case minte. Haideti sa facem una".


Tot vineri, presedintele Traian Basescu a mers in localitatile sucevene Patrauti si Dornesti, de asemenea afectate de inundatii.



de V.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.