Ultima oră

Info-Cultural

Ziarul de Vrancea
3 iul 2010 493 vizualizări
Traditiile culturale focsanene, prezentate la Biblioteca

Sala de lectura a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" va gazdui luni, 5 iulie, cu incepere de la 10.00, Simpozionul "Traditii Culturale Focsanene", organizat de Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" din Focsani in colaborare cu Biblioteca, cu ocazia Zilelor Municipiului Focsani. Institutia a pregatit, cu aceasta ocazie, diverse expozitii de carte veche si curenta, precum si expozitii de fotografii: Focsanii de altadata, Gradina publica din Focsani, Focsanii "" in colectiile Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu". în Sala de lectura, publicul poate admira o impresionanta expozitie de carte de referinta. în premiera, la Sala Internet a bibliotecii se va vernisa expozitia de pictura murala - grafica "" "Era calculatorului in limbajul plastic al orasului Focsani", a pictorului Ovidiu Octavian Opait. (C. F.)


Virstele muzicii


Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" Focsani initiaza, incepind cu luna iulie 2010, proiectul "Virstele muzicii "" auditii si prezentari", initiativa dedicata melomanilor mioritici. Proiectul va debuta marti, 6 iulie, de la ora 17:00, la Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" cu prezentarea compozitorului Robert Schumann de la a carui nastere se implinesc 200 de ani. Compozitor si pianist reprezentant al romantismului german din prima jumatate a sec. al XIX-lea, Schumann nu este numai un mare muzician ci si un intelectual de marca al epocii sale, dupa cum spun organizatorii. "Invitam publicul focsanean sa participe marti, la prima activitate - SCHUMANN "" creatia pianistica si liedul ca gen din ciclul SCHUMANN - compozitorul si creatia sa", se arata in invitatia transmisa de Valentin Gheorghita, directorul Ateneului Popular. (Z. V.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.