Ultima oră

Liber la inchirierea parcarilor din fata blocului

Doina Ganea
3 iul 2010 1490 vizualizări
Primaria Focsani spera ca prin închirierea spatiilor de parcare aferente blocurilor de locuinte sa obtina venituri suplimentare la buget u cei interesati pot depune cereri la Directia de Dezvoltare

Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local de saptamina aceasta s-a aflat un proiect de hotarire initiat de primarul Decebal Bacinschi, prin care s-a propus scoaterea la licitatie a locurilor de parcare aferente blocurilor din Focsani. Potrivit proiectului, fiecare familie poate inchiria un singur loc de parcare, iar in cazul firmelor care au sediile in incinta blocurilor, numarul parcarilor de inchiriat poate merge pina la trei. Reprezentantii administratiei locale spun ca propunerea a venit chiar de la cetateni. «Vrem sa facem acest lucru in primul rind pentru ca s-au plins multi locatari ca atunci cind vin de la serviciu acasa nu gasesc locuri sa-si parcheze masinile. Noi vom oferi aceste parcari spre inchiriere si locatarii pot avea dreptul asupra lor intre orele 17.00 "" 08.00. Peste zi, daca parcarea e libera, ea poate fi ocupata de cei care nu sint riverani. In cazul in care cetateanul, cind vine de la serviciu, isi gaseste parcarea ocupata el poate apela la serviciul de ridicari auto», a declarat primarul Decebal Bacinschi. Potrivit acelorasi declaratii, spatiul de parcare va fi marcat cu vopsea, in perimetrul delimitat urmind a fi trecut numarul de inmatriculare al masinii pentru care s-a solicitat inchirierea.


50.000 de masini si doar 11.000 de locuri in parcari


Pretul de inchiriere al unui loc de parcare stabilit in consiliului local ar urma sa fie de 20 lei pe luna. Din evidentele Primariei, in Focsani exista la aceasta ora peste 50.000 de autoturisme, care au la dispozitie doar 11.000 de locuri de parcare, jumatate dintre ele fiind neamenajate. Prin programul de modernizare a strazilor din municipiu, Primaria a reusit recent sa creeze 400 de noi locuri de parcare in toate zonele Republicii, Cuza-Voda sau Dimitrie Cantemir. Potrivit proiectului aprobat de alesii locali, parcarile din Focsani sint de patru tipuri. Vor fi «parcari de resedinta» - cele aflate in fata blocurilor, «parcari publice fara plata», «parcari publice cu plata» si «parcarile inchiriate unitatilor de interes public», care sint cele aflate la o distanta mai mica de 50 m de unitati hoteliere, complexe comerciale, sali de spectacole, baze sportive etc. Parcarea inchiriata acestora va fi de 30 de lei/luna/ loc. Abonamentul pentru un loc in parcarile cu plata va fi de 100 de lei/luna/loc, iar pretul minim de pornire al licitatiei, in cazul in care unul sau mai multe locuri de parcare sint solicitate expres de mai multi locatari 20 de lei/luna/parcare. Banii se vor constitui venit la bugetul local si vor merge la proiectele de investitii ale orasului. Incepind de la 1 iulie, cei care doresc sa inchirieze un loc de parcare in fata blocului isi pot depune cererile la Directia de Dezvoltare a Serviciilor Publice Focsani. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 7 ore, 17 minute, 51 secunde
in loc sa creati locuri de parcare dumneavoastra luati bani pe locul din fata blocului....bravos dl primar..inca o problema rezolvata pe principiul noi ne facem ca muncim ,ei se fac ca ne platesc,nu?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.