Ultima oră

FINANTE BANCI:Mesajele Guvernatorului: Mugur Isarescu economiseste in lei si le doneaza copiilor cate putin din agoniseala

Ziarul de Vrancea
2 iul 2010 431 vizualizări
Guvernatorul Bancii Nationale a vandut cu 3.000 de euro un autoturism de teren Land Rover (fabricat in 2002) si a renuntat la un apartament in suprafata de 131,4 m.p. (cotat la 216.341 lei- valoare de impozitare) pe care l-a cedat prin donatie baiatului sau, Costin, reiese din declaratia de avere postata pe site-ul BNR

. In plus, colectia de bijuterii detinuta de Isarescu valoreaza acum 51.900 de euro, fata de 44.700 euro, la cat fusese cotata in octombrie 2009. Probabil volatilitatea cursului euro/leu a jucat un rol in aceasta diferenta. Una peste alta, evolutia averii personale a Guvernatorului este vazuta ca "fireasca" de specialistii in resurse umane consultati de HotNews.ro


"Probabil ca diferentele din conturile in lei si euro constatate reprezinta indemnizatiile pe care orice Guvernator le incaseaza atunci cand participa la conferinte, reuniuni samd. Uitati-va la copiii altor demnitari, care conduc Ferrari-uri sau alte masini scumpe si tineti cont totusi de faptul ca Mugur Isarescu este printre foarte putinii demnitari romani care au optat pentru o cale "conservatoare". Isi achita darile, isi ajuta copiii- e drept ca are si de unde- dar cred ca merita dat ca exemplu pozitiv". Niciuna dintre rudele sale nu s-a remarcat prin tot felul de prostii, cum e cazul Elenei Basescu sau prin excentricitati.", a declarat pentru HotNews.ro seful unei companii de executive research.


Salariile in UE pentru postul de guvernator variaza intre 4000-15.000 de euro. Din acest punct de vedere, Isarescu e undeva la mijloc, a mai spus consultantul in resurse umane citat.


Conturile in lei ale guvernatorului au scazut din octombrie 2009 pana in iunie 2010 cu circa 370.000 lei (aproape 90.000 euro) in vreme ce conturile in dolari au crescut aproape nesemnificativ (cresterea de 5.000 de dolari nu e o suma uriasa pentru un guvernator central).


De asemenea, plusul de euro din conturi se ridica la 12.000 (in octombrie 2009, Isarescu avea circa 65.000 de euro, iar in iunie 2010- 77.000 de euro).


Isarescu si-a pastrat investitia in Lafarge (ciment) si in firma proprie, Mar s.r.l., unul dintre producatorii de vin foarte bine cotati pe piata.


La rubrica "datorii", Isarescu sta bine. Si-a rambursat anticipat cu 6 ani valoarea ramasa de achitat- 580.000 de lei luat de la Volksbank, se mai arata in declaratia sa de avere.



de Dan Popa HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.