Ultima oră

Jurnalistii au tras cu mitralierele

Eduard Popescu
2 iul 2010 759 vizualizări
Militarii s-au declarat invidiosi pe precizia reporterilor

Militarii de la Brigada 8 Artilerie Mixta "Alexandru Ioan Cuza" din Focsani au serbat ieri 94 de ani de existenta. Activitatile dedicate acestei zile s-au realizat in poligonul Slobozia Ciorasti, unde a fost organizat un exercitiu demonstrativ de tragere. Cu aceasta ocazie, ziaristii au avut ocazia sa traga la tintele Armatei. Dupa ce au fost instruiti cu privire la armament, jurnalistii au avut ocazia sa traga cu pistolul mitraliera de calibru 7,62 mm, rezultatele obtinute fiind impresionante, dupa cum au spus chiar militarii. "Astazi (ieri n.r.) se implinesc 94 de ani de la infiintarea Brigazii 8 Artilerie Mixta «Al. I. Cuza». Cu prilejul acestei zile au fost desfasurate o serie de exercitii de tragere, care erau planificate. Am fost impresionat de profesionalismul unora dintre dumneavoastra, atit la categoria femei cit si la categoria barbati fiind rezultate pentru care si unii militari pot fi invidiosi", a spus colonelul Titel-Adrian Dabija, loctiitorul comandantului. Pentru performantele obtinute, tragatorii de ocazie au fost premiati cu diplome. Astfel, la baieti locul I a fost ocupat de Tiberiu Condrea "" "Ziarul de Astazi", locul II de Vasile Condrut "" televiziunea "Atlas" si locul III de Gabriel Micu "" "Milcovul.ro", iar la fete locul I a fost ocupat de Ana Manolachi "" "Atlas", locul II de Raluca Manolache "" "Ziarul de Vrancea" si locul III de catre Mihaela Mirodoni - "Focus". Brigada 8 Artilerie Mixta "Al. I. Cuza" este singura mare unitate (brigada) de artilerie terestra din Fortele Terestre. In urma procesului de restructurare, incepind cu 4 octombrie 2004, Brigada 8 Artilerie Mixta isi schimba structura, avind in compunere sase batalioane, dislocate in garnizoanele Focsani, Birlad si Ploiesti. In ianuarie 2006 a primit denumirea onorifica de Brigada 8 Artilerie Mixta "Al. I. Cuza". (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.