Ultima oră

Detinut judecat pentru inselaciune prin telefon

Nicoleta Cristea
2 iul 2010 1249 vizualizări
Iulian Costache, condamnat la 25 de ani de inchisoare, a reusit din penitenciar sa puna la cale o inselatorie doar dintr-un simplu apel telefonic u intermediara a fost o tinara din comuna Vidra

Un ploiestean de 34 de ani, detinut in Penitenciarul Margineni, este acuzat ca a inselat o persoana cu suma de 4.000 de lei printr-o metoda pentru care iti trebuie mult tupeu, persuasiune dar si complici in libertate. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, fapta a fost comisa de Iulian Costache chiar din celula in care isi ispasea o pedeapsa de 25 de ani inchisoare. Aceasta chiar daca detinutii nu au voie cu telefoane mobile in spatiul de detentie. Cercetarile au demarat dupa ce partea vatamata, originara din Calarasi, s-a plins procurorilor vrinceni ca a fost tepuit cu 4.000 de lei, bani pe care, credul, i-a transferat intr-un cont de la noi din judet. Astfel, partea vatamata a relatat ca, in data de 15 februarie, a contactat telefonic ceea ce credea el ca este sediul unei societati din Bucuresti, pentru a achizitiona mai multe calorifere la preturi irezistibile. Numarul fusese luat de pe site-ul societatii respective, astfel incit partea vatamata nu putea banui ca inculpatul, sau altcineva, ar putea redirectiona apelul in propriul interes. Numai ca, atunci cind partea vatamata a vrut sa primeasca o oferta pentru calorifere, la celalalt capat al firului i-a raspuns un anume consultant "Alin Alexandru", care s-a dovedit pina la urma nimeni altul decit detinutul escroc. Cei doi au discutat, iar partea vatamata a fost convinsa ca e o oferta de nerefuzat, astfel incit a transferat contravaloarea caloriferelor intr-un cont indicat de "Alin Alexandru", in Vrancea, pe numele unei tinere din comuna Vidra. Partea vatamata nu a banuit nici un moment ce i se punea la cale, iar abia dupa ce a transferat banii in cont si l-a reapelat pe detinut a mirosit ceva. Norocul credulului a fost ca a apelat pe loc la ajutorul anchetatorilor, care au dat de urma persoanei care ridicase banii. La cercetari, vrinceanca a relatat ca nu stia provenienta banilor. Mai mult decit atit, fata a declarat ca il cunostea pe Costache doar de la telefon si ca nu i s-a parut suspect ca acesta i-a facut un cont bancar sau ca i-a cerut sa scoata bani in numele sau. Dat fiind ca metoda este considerata a fi una ingenioasa, este posibil ca inculpatul sa fi fost ajutat de o persoana aflata in libertate, insa acest lucru nu a putut fi dovedit deocamdata. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.