Ultima oră

LIFE:Utile: Vaccinurile anti-tuberculoza pentru bebelusi, disponibile din iulie; Cumparaturile ii fac pe barbati impotenti

Ziarul de Vrancea
1 iul 2010 386 vizualizări
Un patratel de ciocolata pe zi previne aparitia bolilor de inima

Vaccinurile anti-tuberculoza pentru bebelusi, disponibile din iulie


Ministerul Sanatatii a achizitionat, ieri, 1 milion de doze de vaccin anti-tuberculoza (BCG) cu ajutorul UNICEF. Acesta va fi folosit atat pentru recuperarea copiilor nevaccinati in perioada februarie-iunie 2010, cat si pentru vaccinarea de rutina a nou-nascutilor, conform calendarului. Recuperarea se va realiza prin centre de vaccinare organizate sub coordonarea directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti si prin cabinetele medicilor de familie. Este recomandata si colaborarea cu personalul din dispensarele TBC din reteaua de pneumoftiziologie. Ministerul Sanatatii a transmis in teritoriu toate masurile care trebuie luate in aceasta perioada pentru derularea in bune conditii a campaniei de vaccinare, anunta Gandul.


Cumparaturile ii fac pe barbati impotenti


Barbatii si cumparaturile sunt o combinatie de-a dreptul toxica, sustin specialistii care au descoperit ca terapia prin shopping ii poate face pe barbati impotenti. Desi poate parea hilara, explicatia cercetarorilor, citata de The Telegraph, este urmatoarea: unele bonuri de casa contin o doza suficient de mare din substanta Bisphenol A (BPA) care poate suprima productia de hormoni masculini. Compusul respectiv, folosit pentru a face tusul permanent si rezistent termic, poate fi ingerat in cazul in care cel care manevreaza bonul de casa duce mana la gura atinge alimentele. Folosirea substantei pentru tusul care imprima bonurile de casa a fost deja interzisa in Canada si in trei dintre statele americane. De asemenea, cutiile si sticlele pentru a caror imprimare s-a folosit BPA au fost considerate una dintre cauzele care duc la producerea cancerului la san, a bolilor cardiace, a obezitatii, hiperactivitatii si a numeroase alte boli, scrie EVZ.


Cat de rau este sa nu dormi?


Cei care au experimentat slujbe in ture de noapte spun ca si-au dat alimentatia peste cap, s-au ingrasat si o buna perioada s-au simtit extenuati. In lipsa somnului, apar afectiuni care duc la o moarte lenta. Un om poate rezista fara somn mai bine de sapte zile, asa cum a facut si tanarul Randy Gardner, in timpul unei competitii de dansuri. Acesta a inregistrat un record de 264 de ore nedormite, timp de 11 zile, dupa cum arata un articol publicat de The New York Times. Tanarul a supravietuit si si-a revenit dupa 14 ore de somn. Totusi, medicii va sfatuiesc sa nu ramaneti cu datorii de somn, deoarece riscati sa dezvoltati boli de inima, diabet si chiar psihoze. Pentru fiecare ora de somn pierduta, decontati cateva zile de viata, spune medicul Radu Braga, cercetator in neurostiinte la Facultatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, din Bucuresti, informeaza Romania Libera.


Un patratel de ciocolata pe zi previne aparitia bolilor de inima


Oamenii de stiinta de la o Universitate din Australia au ajuns la concluzia ca ciocolata scade nivelul tensiunii in cazul hipertensivilor, fara a avea insa efect negativ asupra acestei categorii de persoane, dupa ce au revazut 15 studii referitoare la proprietatile ciocolatei, realizate in perioada 1955 si 2009, relateaza "The Telegraph". Potrivit specialistilor, un singur patratel de ciocolata pe zi ar putea avea acelasi efect asupra tensiunii arteriale ca o jumatate de ora de exercitiu fizic. Ciocolata, mai ales cea neagra, are mai cu seama efect in cazul persoanelor cu tensiune mare, iar specialistii sustin ca acest aliment poate reduce riscul de atac cardiac cu 20 la suta, in decurs de 5 ani. Puterile "miraculoase" ale ciocolatei sunt date de flavonoli, antioxidanti care dilata vasele de sange in mod natural, anunta Gandul.


Dieta de vis: liber la ciocolata si unt!


Cu siguranta ai visat dintotdeauna la o dieta care sa iti permita sa mananci tot ce iti doresti, dar sa si slabesti. Ei bine, acum exista. Regimul este realist, realizabil si durabil. In plus, a cucerit America si este atat de usor incat te intrebi de ce nu a venit nimeni cu ideea aceasta pana acum. Secretul sta intr-o abordare mult mai relaxata si mai placuta a unei diete, care te ajuta sa iti atingi mai repede scopul final, adica pierderea kilogramelor. Este vorba despre "dieta fara dieta", care permite femeilor sa se bucure de un stil de viata in care pot manca alimentele pe care le-au crezut, in ultimii 20 de ani sau mai bine, ca fiind complet interzise, scrie Romania Libera.



de M.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.