Ultima oră

Girboiu, acuzat ca nu si-a platit 24 de zilieri

Nicoleta Cristea
1 iul 2010 1321 vizualizări
Focsaneanul este judecat in alt dosar penal pentru evaziune si inselaciune, dupa ce 24 de persoane din Slobozia Bradului s-au plins ca n-au fost platite

Afaceristul Gheorghe Girboiu are un dosar penal nou-nout trimis in instanta, fiind acuzat de prejudicierea bugetului de stat cu aproape 100 de milioane de lei. Dupa ce a fost judecat si in alte dosare, pentru ultraj, furt, dar si inselaciune, Girboiu, in virsta de 46 de ani, este acuzat de aceasta data ca ar fi profitat de nestiinta unor persoane din Slobozia Bradului, le-ar fi folosit la diverse munci fizice in cadrul societatii sale, Gicam Construct, fara insa a le remunera corespunzator si fara a le incheia contracte de munca. Ancheta in acest dosar a demarat dupa ce fostii angajati ai Gicam Construct s-au plins ca in anul 2007, desi au muncit pentru Girboiu, au fost inselati. Astfel, in rechizitoriu se arata ca, in perioada mai "" decembrie 2007, prin inducerea in eroare a 24 de persoane, administratorul Gicam Construct le-a folosit pe acestea la activitati de constructii fara a incheia contracte de munca si a-i remunera corespunzator. A doua infractiune pentru care va fi cercetat in acest dosar Girboiu consta in aceea ca nu a evidentiat in contabilitate veniturile "angajatilor". In rechizitoriu s-a retinut un prejudiciu produs statului in valoare de 96.986 de lei, plus 66.642 de lei datorati catre cei 24 de vrinceni tepuiti la salariu. Gheorghe Girboiu mai are pe rolul Tribunalului Vrancea si alte dosare, in unul dintre acestea fiind judecat pentru inselaciune, fiind acuzat de un alt afacerist focsanean, Valica Epure, de un prejudiciu creat in urma unei tranzactii imobiliare. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.