Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
30 iun 2010 750 vizualizări
Sedinta cu miza la Consiliul Judetean

Consilierii judeteni se vor intruni astazi, de la ora 16.00, in sala de sedinte a Consiliului Judetean, in cadrul unui sedinte ordinare care se anunta "aprinsa". Vor fi dezbatute 12 puncte inscrise pe ordinea de zi, printre cele mai importante fiind constatarea incetarii de drept a activitatii ca director a lui Toader Ghetu la Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului si stabilirea noii conduceri si semnarea protocolului de predare-primire a trei spitale din judet care vor trece in administrarea CJ. De asemenea, se va discuta si despre modificarea organigramei DGASPC prin comasarea cu Unitatea de Asistenta Medico Sociala Odobesti. Daca alesii judetului isi dau acordul, domeniului public al judetului ar putea deveni mai "sarac" cu un teren de 630 mp de pe str. Lupeni nr. 7 din Focsani, ca urmare a restituirii de catre instanta de judecata. Si darea in folosinta gratuita Episcopiei Buzaului si Vrancei a unui teren de 600 mp din domeniul public al judetului pentru construirea unui lacas de cult pentru persoane cu deficiente de auz, este un alt proiect de interes. Miine se va decide si o noua rectificare bugetara a judetului. (Mihaela BESLEAGA)


Pompierii vrinceni lupta cu apele in Botosani


Pompierii din Vrancea sint alaturi de colegii lor din Botosani care se lupta cu inundatiile. "Avind in vedere situatiile de urgenta generate de inundatii cu care se confrunta judetul Botosani, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta «Anghel Saligny» al judetului Vrancea a detasat in sprijinul I.S.U. «Nicolae Iorga» al judetului Botosani, incepind cu data de 29.06.2010, urmatoarele forte si mijloace de interventie : 1 autocamion de interventie si 2 barci pneumatice cu motor cu o capacitate de 10 persoane incadrate cu 2 subofiteri", spune pompierii vrinceni. Servantilor din Botosani li s-a intins o mina de ajutor dupa ce sute de gospodarii au fost inundate, iar inundatiile au provocat si moartea mai multor persoane. (Raluca MANOLACHE)


PUG-ul Focsaniului, prelungit pina la finele anului


Consilierii locali au fost ieri de acord in cadrul sedintei ordinare a CL Focsani sa prelungeasca valabilitatea actualului Plan Urbanistic General (PUG) al Focsaniului pina la 31 decembrie 2010. Aceasta fiindca primarul Decebal Bacinschi n-a putut oferi un termen clar al finalizarii noului PUG al orasului. "Nu am un termen pentru noul PUG. Dupa cum se stie au existat unele discutii cu domnii consilierii privind intravilanul Focsaniului si s-a mai intirziat cu finalizarea noului Plan General", a explicat Decebal Bacinschi. Potrivit unui raport al Serviciului de urbanism din cadrul Primariei, in ultimii 10 ani a mai fost introdusa in intravilanul municipiului o suprafata de 362,26 ha. Ca urmare a acestor constatari, SC Protelco Cimpina, in calitate de proiectant general, a solicitat Primariei Focsani stabilirea noilor limite a intravilanului. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.