Ultima oră

Depozit de proiectile pe islazul din Garoafa

Raluca Manolache
30 iun 2010 757 vizualizări
Odata cu venirea verii vrincenii descopera tot mai multe elemente de munitie neexplodate ce dateaza din cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Acest lucru s-a intimplat si luni, cind specialistii pirotehnisti din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Anghel Saligny" au fost solicitati pentru doua misiuni de asanare a munitiilor. Astfel, un satean din Faurei, comuna Garoafa, a apelat numarul 112 dupa ce a dat peste un depozit de proiectile pe islazul din localitate. Au fost scoase la lumina 47 proiectile perforante de diferite caliber. In ultimul an, in localitate au fost gasite sute de proiectile neexplodate, semn ca in zona a functionat un mare depozit de munitie. Pirotehnistii au mers si in Vidra unde au identificat doua proiectile explozive de calibrul 76 si 130mm. Acestea au fost descoperite de un localnic in timp ce taia lemne. Munitiile urmeaza sa fie aruncate in aer. Pompierii atrag atentia ca aceste elemente de munitie sint foarte periculoase si nu trebuie atinse, lovite si miscate. De asemenea, in momentul in care se executa lucrari si se gasesc munitii trebuie sistate imediat lucrarile si intregul personal din zona periculoasa trebuie sa se retraga. Mai apoi se anunta organele de interventie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.