Ultima oră

Moartea lauzei din Racoasa este anchetata la politie

Nicoleta Cristea
29 iun 2010 754 vizualizări
Cadrele medicale implicate in caz vor fi audiate pentru stabilirea imprejurarilor in care femeia a decedat dupa ce a nascut

Anchetatorii s-au sesizat din oficiu cu privire la decesul femeii din comuna Racoasa, care a murit la scurt timp dupa ce a nascut un baietel. Desi nici cadrele medicale si nici conducerea spitalului nu au anuntat autoritatile pentru a se declansa o ancheta, cazul a primit numar unic la parchet si urmeaza sa fie solutionat, totul dupa dezvaluirile din presa. "Nu am primit nici o sesizare, lucratorii Inspectoratului de Politie Judetean Vrancea s-au sesizat din oficiu ieri (n.r. luni). Dosarul este in lucru la IPJ", ne-a spus procurorul de caz. Se pare ca in acest dosar ar fi mai multe semne de intrebare care urmeaza a fi elucidate, una dintre nereguli fiind legata de autopsia cadavrului, care, in loc sa fie facuta la serviciul medico legal, a fost facuta in spital. Este posibil ca in aceste conditii sa fie necesara deshumarea cadavrului, aceasta masura urmind a fi insa discutata doar dupa ce toate cadrele medicale implicate in acest caz vor fi audiate. Potrivit ordinului privind efectuarea expertizelor, a constatarilor si a altor lucrari medico-legale, "autopsia medico-legala a cadavrului se efectueaza la solicitarea organelor judiciare, numai de catre medicul legist, fiind obligatorie in urmatoarele cazuri: ...cauza mortii nu este cunoscuta; cauza mortii este suspecta. Un deces este considerat moarte suspecta in urmatoarele situatii: ... decesul pacientului a survenit in timpul sau la scurt timp dupa o interventie diagnostica sau terapeutica medico-chirurgicala". Cum Marlena-Elena Hamciuc, in virsta de 42 de ani, a decedat dupa ce a fost supusa unei interventii chirugicale, este posibil ca ancheta sa mearga mai departe, pina la suplimentarea raportului de necropsie. Femeia originara din satul Varnita a fost inmormintata duminica, decesul acesteia fiind inregistrat joi dimineata la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" Focsani. Marlena-Elena Hamciuc a nascut un baietel de 2,4 kg la Focsani dupa ce initial a fost internata la Spitalul Panciu. Familia a anuntat ca nu va face plingere impotriva medicilor pentru ca nu are posibilitati financiare "pentru a umbla prin tribunale". De altfel, rudele cred ca femeia a murit tocmai pentru ca nu au avut bani sa dea pe la doctori. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
HamciucDaniela, acum 4218 zile, 6 ore, 26 minute, 26 secunde
De ce nu au putut avea grija de ea pana la urma urmei e un tot ca toti alti.Acum eu si frati mei suferim de pe urma acestui deces.Noi suferim acum foarte mult ca a murit ca nu intelegem de ce.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.