Ultima oră

A fish called Wanda la Clubul cinefililor

Iulia Nicolaie
30 iun 2010 879 vizualizări
Focsanenilor care iubesc cinematografia le este rezervata o comedie savuroasa

Marile filme revin la Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" Vrancea joi, de la orele 17.30, la Clubul Cinefililor Focsani. Surpriza pentru aceasta saptamina este "A fish called Wanda" din 1988, in regia lui Charles Crichton. "Un englez numit George (Tom Georgeson), Wanda, prietena sa americana (Jamie Lee Curtis), amantul ei iancheu Otto (Kevin Kline) si iubitul englez "" si bilbiit al lui George, Ken (Michael Palin), jefuiesc impreuna un seif de bijuterii. Lipsiti de incredere unul in altul si de loialitate, cei patru sint niste hoti incepatori, fiecare cu scopurile si aliantele sale secrete. Wanda si Otto il insala pe George, facindu-l sa apara drept singurul vinovat, desi Ken intervine impaciuitor si ascunde comoara in acvariul sau de acasa. Cind George ajunge la proces si este aparat de Archie (John Cleese), un avocat frustrat, Wanda decide sa il seduca pe magistratul cel bun si sa afle unde sint ascunse bijuteriile. Imediat apar tot felul de complicatii, dintre care cele mai amuzante sint probabil incercarile repetate ale lui Ken de a-i face felul domnisoarei Coady (Patricia Hayes), proprietara unui ciine si singurul martor care poate confirma ca George are legatura cu crima. Otto se preface a-i face avansuri lui Ken, viata de familie a lui Archie este un calvar, idila lui cu Wanda este intrerupta constant de gelozia aroganta a lui Otto, dar pina la urma, in finalul filmului toti reusesc sa ia avionul catre un viitor mai placut", se arata in recenzia lui Garrett Chaffin-Quiray "" sponsor festivaluri de film si profesor de istoria cinematografiei si a televiziunii. Filmul este o comedie de actiune si moravuri, pe tema conflictelor de ordin cultural intre englezi si americani.(Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.