Ultima oră

Muzica militara focsaneana, la ceas aniversar

Raluca Manolache
30 iun 2010 838 vizualizări
Fanfara militara concerteaza la Cercul Militar astazi, de la orele 18.00 u militarii vrinceni au reusit sa se remarce si peste hotare cu muzica lor

Muzica militara implineste pe 1 iulie 179 de ani de la infiintare in Armata Romaniei si 160 de ani de existenta in Garnizoana Focsani. "Ostasii muzicanti" au reusit de-a lungul anilor sa ii atraga pe vrinceni, lucru pe care il vor incerca si astazi cind, la sediul Cercului Militar, formatia va sustine un concert de estrada impreuna cu Big Band-ul Cercului Militar, condus de profesorul Mircea Grosu. Evenimentul va incepe de la ora 18.00. Muzica militara a aparut in 1831, la un an dupa infiintarea Armatei Romane moderne, iar in Vrancea a luat fiinta in 1850, in cadrul Regimentului 10 Putna, unitate in care isi desfasoara si in prezent activitatea, sub sigla Brigazii 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor". "în arcul de timp al existentei sale, muzica militara focsaneana a participat implicit, alaturi de camarazii de arme si specialitati militare, la toate misiunile si evenimentele care marcheaza continuitatea si exigenta organismului militar, aducind prin desavirsirea actului cultural, starea de emulatie atit de necesara celor ce servesc patria sub Drapel", se arata intr-un comunicat al Brigazii 8 Artilerie Mixta. Militarii vrinceni au reusit sa se remarce si peste hotare. Acestia au facut schimb de experienta cu militarii din Anglia, Scotia sau Italia si au participat la festivaluri de gen nationale si internationale precum Festivalul international al Muzicilor militare Bayreuth- Germania 2005, Misiunea Enduring Fredoom V Kandahar- Afganistan 2005, Festivalul international al Muzicilor militare Regensburg-Germania 2003. "Ca slujitori ai Euterpei, atentia noastra este indreptata catre publicul larg, auditoriul de la sate si orase, care a primit si primeste gestul nostru artistic cu atita consideratie si caldura", spune seful muzicii militare, plutonier adjutant sef Ion Diaconu, care din 1998 asigura conducerea muzicala. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.