Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE:Subiectele Zilei: BAC 2010: Bacalaureatul, concurs national de copiat

Ziarul de Vrancea
29 iun 2010 568 vizualizări
Calarasi, judetul off-shore; Cum castiga clientela PNL de la Eximbank 800.000 de euro; "Mi se rupe" de casele ministrilor PDL - lider al Coalitiei de guvernare

Lista scurta a bugetarilor: fara concediu si masina


Pentru a trece mai usor peste perioada de austeritate, tinerii bugetari cu venituri medii isi scurteaza lista de cumparaturi si opteaza pentru joburi cu jumatate de norma. A fi bugetar a inceput sa fie sinonim cu austeritatea, desi masurile anuntate de executiv nu au intrat inca in vigoare. Iar daca intr-o familie ambii soti lucreaza la stat, atunci acestia trebuie sa gaseasca solutii pentru a reduce cheltuielile cu o responsabilitate la fel de mare ca aceea a unui medic care trebuie sa prescrie tratamentul pentru o boala incurabila. Integral pe EvZ.ro.


BAC 2010: Bacalaureatul, concurs national de copiat


. In general, examenul de BAC are un grad de dificultate medie, deci nu este nici greu, nici usor, dupa cum spune Corneliu Riegler, profesor de istorie la Colegiul George Cosbuc. Un profesor cu 137 de premii obtinute de elevii sai la olimpiade, Corneliu Riegler nu ii trece la clasa pe elevii nepregatiti, pentru ca crede ca nu au ce sa caute la examenul de BAC. "Daca e slab la scoala, nu are cum, in cateva zile, sa fie bun la bacalaureat". Profesorul considera ca bacalaureat de anul acesta nu va iesi din traditia deja consacrata a copiatului. "Bacalaureatul a ajuns un concurs national de copiat", spune acesta, subliniind ca, din pacate, BAC 2010 nu va fi diferit. "Copiatul este regula absoluta. Pacat de elevii care invata. E greu sa faci distinctia intre unul care invata, unul care da bani si unul care copiaza", mai spune profesorul. Rezultatele de la BAC nu reflecta adevarata pregatire a elevilor, iar la BAC 2010 situatia nu va fi diferita, crede acesta. Integral pe EvZ.ro.


Liniste la rafturi inainte de furtuna scumpirilor


Romanii lasa pe ultima suta de metri aprovizionarea cu produse de baza la preturile inca nemajorate de cresterea TVA, care va fi operata incepand cu 1 iulie. Desi vestile cu privire la cresterea TVA au tinut capul de afis al sfarsitului de saptamana, ziua de ieri, cel putin in prima parte, a fost una absolut obisnuita in hipermaketurile bucurestene. In situatia in care preturile ar urma sa se mareasca de joi, ar fi fost de asteptat ca o parte dintre romani sa-si faca provizii pentru perioada urmatoare, in special la produse alimentare greu perisabile (ulei, zahar, orez etc.) sau la produse electrocasnice, acolo unde scumpirile se vor simti cel mai mult. Integral pe EvZ.ro.


Calarasi, judetul off-shore


Judetul Calarasi vireaza cei mai putini bani din TVA la bugetul de stat. Doar 5 milioane de lei pe an! Dupa cresterea TVA, calculele arata ca suma ar trebui sa creasca la 6 milioane. Sefii Finantelor Locale spun ca grosul banilor merg la Bucuresti si ca in 2009 au trebut sa returneze sume importante investitorilor din judet. Daca te indrepti spre Calarasi, nimic nu ti-ar putea indica ca esti in drum catre cel mai asistat judet al Romaniei. Soseaua nationala fara de gropi se rupe elegant de Autostrada Bucuresti-Constanta pe la Km 60 pentru a te conduce pret de cateva zeci de kilometri prin sate cu aspect prosper asezate pe coline catre malurile Dunarii. Gropile in carosabil lipsesc, iar soseaua e mai buna decat altele din tara cu pretentii de drum european. Mica evaziune este, in schimb, cea de pretutindeni. Integral in Romania Libera.


Cum castiga clientela PNL de la Eximbank 800.000 de euro


Trei fosti membri din CA al Eximbank vor fi despagubiti dupa ce au fost inlaturati din functii, inainte de termen, de coalitia PDL-PSD. Clientela PNL din Consiliul de Administratie al Eximbank a obtinut in instanta despagubiri de la statul roman de aproape un milion de euro. Gelu Stefan Diaconu (fost vicepresedinte al ANAF), Emanoil Negut (fost sef al Corpului de Control al primului ministru in Cabinetul Tariceanu), si Claudiu Roman (despre care presa a relatat ca ar fi un apropiat al liberalului Teodor Atanasiu) vor primi, prin decizia Tribunalului Bucuresti, peste 270.000 euro, fiecare. Potrivit surselor RL, sumele de bani acordate de judecatori celor trei ar reprezenta despagubiri pentru faptul ca au fost inlocuiti din functie inainte de expirarea mandatelor dupa venirea la putere a coalitiei PDL-PSD.


"Mi se rupe" de casele ministrilor PDL - lider al Coalitiei de guvernare


Pe surse s-a aflat si motivul acestei omisiuni voite: Guvernul considera ca articolul referitor la taxa era "atacabil" si, de aceea, Cabinetul va face un act normativ distinct pentru a o promova. In asteptarea elaborarii unui proiect de lege sau Ordonante de Urgenta pentru a taxa mai mult casele, un membru al Coalitiei de guvernamant a comentat pentru Gandul ce greseala ar putea comite Executivul daca va face scapate neimpozitate suplimentar proprietatile. "Stiti ce se intampla, intr-o tara in care toti s-au repezit, dupa ce au castigat un ban - Dumnezeu stie cum, sa-i bage in imobiliar, mi se pare normal sa impozitezi pe zona asta pentru ca este o zona care produce indirect si nu este bine sa te transformi intr-un popor de rentieri pentru ca ajungi cum sunt grecii acum", ne-a explicat liderul grupului minoritatilor nationale din Parlament, Varujan Pambuccian. Integral in Gandul.


Care sunt sansele lui Dan Diaconescu de a intra in politica


Criza economica si postura de victima a sistemului l-ar putea propulsa pe Dan Diaconescu in politica, dupa modelul Gigi Becali sau Vadim Tudor. Seful OTV a anuntat deja ca vrea sa infiinteze Partidul Poporului Roman, formatiune ce ar putea recupera electoratul sarac din suburbiile oraselor si de la sate. Criza financiara si cea politica din Romania l-ar putea ajuta pe Dan Diaconescu sa se impuna pe scena politica, crede analistul Cristian Parvulescu. Chiar daca infiintarea unui nou partid este o misiune dificila, "aproape imposibila", Parvulescu considera ca o formatiune de extrema dreapta cum este cea pe care a schitat-o prin declaratii Diaconescu ar putea atrage electoratul populist al PSD si PDL. Integral in Adevarul.


Ministerul Justitiei arunca peste 2,4 milioane de lei pe bilete de avion


Afacerile unor firme private privilegiate merg snur, incheind contracte grase cu institutiile statului roman. Cu predilectie, institutiile guvernamentale acorda contracte pe banda rulanta operatorilor de turism privati, un grup de cel putin patru agentii de turism din Bucuresti. Este vorba despre Danco Pro Communication SRL, D.A.L. Travel, ING. Development si Olimpicx International Turism. Ultimul contract atribuit acestor firme de catre statul roman a avut loc la data de 12 mai 2010, cand Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti a incheiat un contract in valoare de 2.465.500 de lei fara TVA pentru achizitia de bilete de avion. Integral in Puterea.


Cum sa fentezi criza economica


Dan Nica si-a dublat averea la Palatul Victoria. Dupa ce Dan Nica si PSD au intrat la guvernare alaturi de PDL, afacerile vicepremierului au cunoscut un avant spectaculos, in ciuda faptului ca tara era lovita de criza economica. Ca prin farmec, strugurii vicepremierului, care devenise intre timp si ministru de interne, au inceput sa fie foarte cautati, iar vinul sau sa fie foarte apreciat. In ultima declaratie de avere postata pe site-ul Camerei Deputatilor, Dan Nica ne informeaza ca are de incasat de la SC Viticom SRL nu mai putin de 232.317 lei. Suma nu ar parea una imensa, daca nu privim declaratia oficiala de avere a fostului ministru de interne. Pana la acel moment el avea in mai multe conturi aproximativ 100.000 de lei si 41.958 de euro. Un calcul simplu arata ca averea vicepremierului nu depasea 66.000 de euro. Dividendele pentru 2009 ii dubleaza insa conturile, ele fiind evaluate la aproximativ 55.000 de euro. Cu siguranta, Palatul Victoria i-a purtat mult noroc lui Dan Nica, scrie Puterea.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.