Ultima oră

POLITICA:Politic Show:Iliescu: TVA, o masura si mai penalizatoare

Ziarul de Vrancea
29 iun 2010 398 vizualizări
Cristian Preda: "Nu stiu daca Guvernul s-a gandit ca unii bugetari pot sa clacheze;"Tariceanu: Deprecierea leului confirma slabiciunile economiei; Iliescu: "; Adrian Nastase: Vom ataca OUG de crestere a TVA la Avocatul Poporului, care poate sesiza CCR

Tariceanu: Deprecierea leului confirma slabiciunile economiei


Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a sustinut luni ca deprecierea leului nu face decat sa confirme "slabiciunile economiei" si sa arate ca mediile economice si financiare nu cred in "viabilitatea" masurilor propuse de Guvern. "Cursul leu-euro nu face decat sa reflecte slabiciunea economiei sau din contra, o economie puternica. Acum asistam la o depreciere a leului care confirma slabiciunile economiei si acest lucru se datoreaza faptului ca mediile economice si financiare nu cred in viabilitatea masurilor propuse de acest Guvern. Pentru restabilirea situatiei economice, masurile de austeritate sunt necesare, dar nu suficiente fara masuri puternice de stimulare a economiei. Noi asistam de cateva luni la propuneri susccesive, la propuneri care se discuta, se abandoneaza, sunt rejectate de CCR, dar nu asistam la nicio masura serioasa de relansare economica", a comentat Tariceanu, citat de Newsin. Integral in Romania Libera.


In editorialul "Politicienii sa ia o pauza de gandire", Elena Vijulie scrie:


"Plecarea cabinetului Boc de la Palatul Victoria nu trebuie sa fie nici un act de imagine al PDL, nici un act de razbunare al Opozitiei. Inlocuirea lui Emil Boc trebuie sa porneasca de la prioritatile tarii. Prima prioritate a Romaniei in acest moment este soarta acordului cu Fondul Monetar International. Jeffrey Franks a anuntat ca boardul FMI asteapta noul pachet de masuri, dupa esecul Guvernului la Curtea Constitutionala. Chiar si criticii cei mai inversurati ai cabinetului PDL sunt de acord ca acum Romania nu are alta solutie financiara decat apelul la FMI. E de presupus ca in ultima instanta, unele angajamente ar mai putea fi ajustate, dar nimic mai mult. Care sunt motivele pentru care nu exista alternativa la FMI se poate discuta indelung, dar inutil". Integral in Romania Libera.


Iliescu: "TVA, o masura si mai penalizatoare"


Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, astazi, inaintea sedintei BPN, ca se inregistreaza o nemultumire generala, fundamentata, pentru ca Guvernul dovedeste incapacitate de a gandi in profunzime problemele cu care se confrunta si nu are deschidere si receptivitate fata de alte idei. Iliescu a criticat Guvernul pentru ca a mers "orbeste" pe adoptarea masurilor de diminuare a pensiilor, desi a fost prevenit ca este una neconstitutionala, iar acum avanseaza solutia cresterii TVA, care atinge toate categoriile sociale. Integral pe EvZ.ro.


Cristian Preda: "Nu stiu daca Guvernul s-a gandit ca unii bugetari pot sa clacheze"


Eurodeputatul PDL Cristian Preda a criticat, intr-o postare pe blogul sau, majorarea TVA, apreciind ca aceasta masura reprezinta o povara suplimentara pentru bugetari. "In noile conditii, bugetarii vor avea o povara suplimentara: sporirea TVA la 24% le va face viata si mai penibila", sustine acesta. "Daca la CCR nu era blocata decizia de a micsora pensiile, angajatii platiti de la buget ar fi avut de suportat doar diminuarea cu un sfert a salariilor. Era mult, dar aveau macar speranta ca preturile nu vor creste si ca, dupa un timp, vor avea din nou salariile de pana acum, fie prin redresarea economiei, fie prin reduceri de personal", a mai aratat Cristian Preda. Integral pe EvZ.ro.


Adrian Nastase: Vom ataca OUG de crestere a TVA la Avocatul Poporului, care poate sesiza CCR


Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat, luni, ca formatiunea sa va face un demers de a ataca OUG de crestere a TVA de la 19% la 24% la Avocatul Poporului, care poate, la randul sau, sa sesizeze Curtea Constitutionala. "Oricum vom face un demers, singurul pe care il putem adresa pentru a ataca aceasta Ordonanta de Urgenta, la Avocatul Poporului, care poate la randul lui sa sesizeze Curtea Constitutionala", a spus Nastase. Integral in Gandul.


In editorialul "Motiunea de uzura", Calin Hera scrie:


"Rebelul pedelist Cristian Preda continua sa-si asume rolul de critic al guvernului. Daca ar fi dupa mine, n-as mai da guvernului Boc nici macar o jumatate de zi, a spus el la emisiunea "Evenimentele zilei", transmisa de B1 TV din studioul amenajat in redactia EVZ. Nu e dupa el. E dupa Traian Basescu, dar seful statului nu poate spune ceea ce zice Preda si nici nu vrea sa faca, inca. Chiar ieri, Cristian Preda scria pe blog: "Guvernul nu trebuia sa se atinga de pensii si solutia de gestionare a crizei trebuia negociata cu partidele din opozitie". Si adauga ca nu stie daca guvernul s-a gandit ca "unii bugetari pot sa clacheze" (in conditiile in care li se vor reduce salariile cu 25% si TVA-ul a crescut la 24% - al patrulea nivel de TVA din Uniunea Europeana)." Integral pe EvZ.ro.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.