Ultima oră

Lepsa, rupta in doua de apele Lepsuletului

Dan Chiriac
28 iun 2010 1899 vizualizări
Soferii care doreau sa traverseze muntii dinspre si spre Brasov au asteptat ore intregi in Lepsa pentru ca podul de peste piriul Lepsulet sa fie refacut u turistii s-u pozat pe malul apei, dar apoi au mers la gratare

Ploile torentiale au dus la inchiderea DN2D, simbata dimineata, in satul turistic Lepsa, care a fost practic rupt in doua. Mai multe ore, turistii s-au privit de pe un mal pe altul al piriului Lepsulet, iar cei mai curajosi s-au aventurat sa treaca in partea opusa pe o punte din lemn, ce parea prea fragila in calea apei furioase. Iar daca turistii s-au consolat la un gratar sau la o terasa, in conditiile in care vremea a fost mult mai prietenoasa ca la Focsani, soferii care doreau sa traverseze muntii dinspre si spre Brasov au avut ore intregi de asteptat. Cozile de masini s-au intins pe aproape un kilometru. "Vin de la Brasov, iar la Ojdula am vazut indicatorul care anunta ca drumul e inchis la Lepsa. Nu aveam cum sa vin pe la Adjud, ca vreau sa ajung la Nereju. Mai astept pentru ca autoritatile ne-au spus ca in doua ore se deblocheaza drumul. Daca nu, ma gindesc sa o iau pe la Soveja, desi nici acel drum nu este deschis circulatiei", ne-a spus un vrincean aflat pe partea dinspre Gresu. Localnicii nu se asteptau la o asemenea problema. "Dimineata, cind ne-am trezit, am vazut ca apele au intrat in curti. Problemele cu Lepsuletul au inceput in primavara, cind apele au subrezit podul vechi. Autoritatile au decis sa-l darime si au construit unul provizoriu. Problema a fost ca gurile de scurgere lasate sub noul pod au fost prea mici pentru apele mari. Acum a fost nevoie ca podul provizoriu sa fie darimat pentru ca apa sa nu inunde curtile si casele noastre", ne-au povestit localnicii.


Turistii si-au vazut de treaba


Turistii nu au parut foarte afectati. Nu au ezitat sa vina in zona, sa faca poze, dupa care si-au vazut de treaba. Cum soarele a stralucit toata dupa-amiaza la Lepsa, acestia au facut gratare si si-au exprimat speranta ca "pina duminica seara, cind plecam acasa, podul va fi refacut". Pentru mai bine de zece ore, piriul Lepsulet nu a putut fi trecut decit cu piciorul sau bicicleta. Autoritatile au inchis DN2D, la km 74, simbata, incepind cu ora 8.00. Indicatoare care anuntau ca drumul este inchis au fost montate la iesirea din Focsani, dar si la Bolotesti si Ojdula. Cei grabiti au ales ruta ocolitoare, DN11A, via Adjud "" Onesti "" Covasna. DN2D leaga Focsaniul de Tirgu Secuiesc, traversind muntii Vrancei pe Valea Putnei. Artera nationala se afla in plin proces de reabilitare, podul cu pricina urmind sa fie reconstruit. Inca de la iesirea din Focsani, primele semafoare mobile te anunta ca traseul nu este nici pe departe terminat. Pina la Tulnici, asfaltul este foarte bun, dar muncitorii lucreaza pentru constructia paravanelor care impiedica caderea pietrelor. De la Tulnici incolo, gropile se succed una dupa alta. "In zona s-a actionat cu doua wolle, doua excavatoare si opt autobasculante. Pe tot timpul lucrarilor a fost instalata semnalizarea corespunzatoare, iar Sectia Drumuri Nationale si Politia au monitorizat permanent situatia", a informat Prefectura. Duminica, pe DN2D s-a circulat normal, drumul fiind redat circulatiei. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.