Ultima oră

Radovici ramine cu pata alcoolului in cazier

Nicoleta Cristea
28 iun 2010 963 vizualizări
Curtea de Apel Galati a decis ca fostul viceprimar se face vinovat de conducere cu o alcoolemie peste limita legala

Curtea de Apel Galati a pus punct final procesului lui Dan Constantin Radovici, in care acesta era acuzat ca si-a condus masina desi in prealabil consumase alcool. Dupa o achitare la Judecatoria Focsani, Radovici a primit in apel o pedeapsa cu suspendare, care a fost mentinuta printr-o decizie definitiva si irevocabila la Galati. Astfel, magistratii din recurs au considerat nefondata calea de atac, Radovici raminind cu cele 3 luni de inchisoare cu suspendare aplicate la Tribunalul Vrancea. Aici s-a considerat ca alcoolemia de 1,65 grame la mie rezultata dupa recoltarea probelor biologice ale fostului viceprimar al Focsaniului reprezenta un pericol pentru participantii la trafic si pentru pietoni. Radovici a fost oprit pe un bulevard din Focsani, unde fluxul este unul destul de mare, in urma cu aproape doi ani, chiar de Sfintii Mihail si Gravrila. In fata anchetatorilor, dar si in instanta, fostul edil PDSR a sustinut ca nu a baut nici un strop de alcool, ci a urmat un tratament medicamentos prescris de medicul specialist pentru durerile de dinti. Initial, la Judecatoria Focsani a fost luata in seama scuza fostului viceprimar, iar Radovici a fost achitat, constatindu-se ca "fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni". Dupa amenda administrativa in cuantum de 600 lei, la Tribunalul Vrancea s-a mers pe pedeapsa penala. Singurul punct asupra caruia au fost de acord instantele a fost aceea privind dreptul de a conduce, dupa ce magistratii au respins cererea privind prelungirea dreptului de circulatie a autoturismului. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.