Ultima oră

AFACERI:Business Report: Care sunt statele europene cu cea mai mare TVA; Cum am ajuns codasii UE la incasari bugetare

Ziarul de Vrancea
26 iun 2010 440 vizualizări
Magazinul Unirea "dezbracat" de reclama; Cum se traduce cresterea taxelor - Preturile explodeaza, firmele dau faliment, inflatia sare in aer

Care sunt statele europene cu cea mai mare TVA


Autoritatile romane s-au angajat in fata FMI sa creasca taxele si impozitele daca nu reusesc sa reduca deficitul bugetar in limita tintei de 6,8% din PIB fixata pentru acest an, in principal prin scaderea cheltuielilor, adica prin taierea salariilor, pensiilor si transferurilor sociale. In momentul de fata Romania are o taxa pe valoare adaugata de 19%, alaturi de Germania, Olanda si Slovacia, mai mare decat Marea Britanie, unde TVA este de 17,5%. Malta (19%) si Franta (19,6%) au, ca si noi, rate ale TVA de sub 20%, scrie Capital.ro.


Urmeaza una dintre cele mai dramatice perioade pentru businessul romanesc


Un vot care a inclinat balanta intre iesirea din recesiune si "faliment". Din momentul in care cuvantul criza s-a auzit in Romania, in toamna anului 2008 iar afacerile au inceput sa scada treptat, treptat, de la o luna la alta, mediul privat a trait din ce a agonisit de-a lungul anilor, din taieri de costuri, din reducerea salariilor angajatilor, din amanarea furnizorilor, din reesalonarea imprumuturilor. Fiecare antreprenor, fiecare manager a trait cu speranta ca lucrurile se vor imbunatatii. Si asa, companiile au dus-o un an si jumatate fara sa taie dramatic din business, scrie ZF.ro.


Cum am ajuns codasii UE la incasari bugetare


Romania este pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste nivelul incasarilor din taxe si impozite raportat la PIB. Aparent, este un efect al cotei unice. De fapt, situatia e mult mai complexa. Din fiecare suta de euro produsa in economie, 29 ajung la buget sub forma de taxe si impozite. Este cel mai mic nivel din Europa, in UE media fiind de 40,5% din PIB venituri fiscale. Sub acest prag se situeaza Irlanda, Spania, Portugalia si jumatatea de est a continentului, iar deasupra lui majoritatea tarilor din Vest (varfurile fiind atinse de Danemarca, Suedia, Belgia, Franta si Austria), scrie Capital.ro .


Cum se evita plata impozitului majorat pe castigurile de capital


Studiu de caz: Cominco si Comnord Bucuresti. Majorarea impozitului pe castigurile de capital la 16% si pentru detinerile mai mari de un an a determinat o parte dintre investitorii locali sa incerce sa-si transfere actiunile din portofoliu pentru a evita plata unui impozit mai mare. Brokerii spun ca cei mai multi dintre investitorii care au dorit sa nu "prinda" majorarea de impozit nu au asteptat adoptarea ordonantei de urgenta, care prevede schimbarea modului de impozitare de la 1 iulie, in conditiile in care se stia de mai mult de intentiile in acest sens ale autoritatilor. De altfel, termenul vehicul initial pentru modificarea Codului fiscal era de 1 iunie, scrie EconomicTimes.ro.


Magazinul Unirea "dezbracat" de reclama:


Cea mai scumpa locatie de outdoor clasic din tara a fost parasita de advertiseri. Fatadele magazinului Unirea Shopping Center din centrul Capitalei sunt dezbracate de mash-uri publicitare. Zvonurile care spuneau ca magazinul va fi renovat complet au fost infirmate de oficialii departamentului de marketing: "Doar aripa Calarasi se renoveaza, restul fatadelor sunt goale din lipsa de contracte", scrie DailyBusiness.ro .


Cum se traduce cresterea taxelor: Preturile explodeaza, firmele dau faliment, inflatia sare in aer


Majorarea TVA si a cotei unice ar duce la cresterea tuturor preturilor, puterea de cumparare va fi puternic erodata din cauza cresterii inflatiei, iar multe firme vor da faliment, ceea ce va conduce la ingrosarea randurilor somerilor. Oficiali guvernamentali au declarat ca de majorarea TVA de la 19 la 24% ar putea scapa alimentele de baza si imbracamintea, scrie Gandul.info.


Bogdan Campianu, Raiffeisen:


Daca in 2005-2007, investitorii straini faceau eforturi sa intre pe o piata prea mica pentru ei, datorita potentialului acesteia, acum au alternative mai atractive. Dupa o prima reactie negativa a investitorilor locali pe Bursa, ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale prin care unele dintre masurile de austeritate propuse de Guvern au fost declarate neconstitutionale, a urmat si reactia investitorilor straini, care au tras piata in jos cu scaderi de peste 9% pe SIF-uri pe cele mai mari tranzactii din aceasta luna, scrie EconomicTimes.ro.


Cinema in sufragerie


Un proiector 3D si o pereche de ochelari sunt suficiente ca sa vezi filmele preferate acasa, pe un perete. Pentru o imagine buna, trageti perdelele. Filmul vazut la cinema da o alta senzatie, insa de multe ori nu e chef de iesit din casa. Tocmai de aceea a fost inventat proiectorul 3D, care a inceput sa fie comercializat si la noi. Cu ajutorul acestuia iti poti vedea eroii preferati din fotoliu, scrie EVZ.ro.


Radulescu, BNR:


Cursul ar putea ajunge "in balarii", iar statul poate fi pus in situatia de a nu mai plati pensiile si salariile la timp. "Vom vedea pe propria piele ca masurile anuntate de Guvern, asa hulite cum au fost, erau cele mai bune", sustine Eugen Radulescu, director BNR. Daca mediul politic intarzie sa aiba o reactie concreta la decizia Curtii Constitutionale, respectiv daca nu prezinta cat mai rapid solutii alternative, si daca acordul cu FMI "ingheata", cursul leu/euro ar putea ajunge "in balarii", dupa cum a declarat pentru Gandul Eugen Radulescu, director BNR, scrie Gandul.info .


Cat costa cu adevarat telefoanele ieftine cumparate cu abonamente la super oferte


Magazinele operatorilor de telefonie mobila sunt pline de oferte care mai de care mai atractive pentru clientii hotarati sa-si schimbe telefonul mobil cu doar un 1 euro sau chiar 1 leu. Totusi, in ciuda efectului psihologic pe care-l poate crea un pret atat de mic pentru un telefon mobil, facand un calcul aproximativ, clientul ajunge sa plateasca dublu sau chiar triplu pe produsul achizitionat in decurs de doi ani, scrie Adevarul.


Asa sunt fanii Lamborghini, cu sau fara conturi in banca


Fiind una dintre cele mai fascinante marci de automobile din lume, marca Lamborghini are nenumarati fani, in toate colturile lumii. Si, dupa cum veti vedea mai jos, nu trebuie sa fii foarte potent financiar pentru a adora automobilele produse la Sant\'Agata Bolognese. La sfarsitul saptamanii trecute, posesorii de Lamborghini s-au adunat in Elvetia, la St. Moritz, pentru a celebra marca italiana. Peste 100 de automobile au format o caravana impresionanta, care a defilat prin regiune, scrie 24auto.ro.



de Victor Cozmei HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.