Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Judecatorul care a blocat taierea pensiilor este un fost parlamentar al puterii

Ziarul de Vrancea
26 iun 2010 405 vizualizări
Dinescu: Basescu sufera de sindromul babei care nu stie unde o doare; PNL si PSD cer demisia lui Boc

Judecatorul care a blocat taierea pensiilor este un fost parlamentar al puterii


Judecatorul constitutional Puskas Valentin Zoltan, fost senator UDMR, este cel al carui vot a fost decisiv in sedinta de ieri a CC, inclinand balanta votului final. "Votul meu a fost impotriva taierii pensiilor, care era o masura neconstitutionala. Am avut in vedere jurisprudenta CEDO in materia pensiilor dar si jurisprudenta Curtii Constitutionale din Romania. Eu am intrat in sedinta de ieri (n.r.- joi) avand deja un punct de vedere in legatura cu taierea pensiilor colective, scrie Gandul.


Blaga: Solutiile Guvernului vor fi publicate dupa discutiile cu FMI si BM


Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a declarat, vineri, ca solutiile Guvernului vor fi facute publice dupa ce se finalizeaza discutiile cu partenerii Romaniei - FMI si cu Banca Mondiala - aratand ca nu trebuie ca cei de la Fond sa se intoarca la Bucuresti, pentru ca se poate discuta si prin telefon. Blaga a fost intrebat care sunt solutiile Guvernului, dupa decizia Curtii Constitutionale. "O sa le vedeti dupa ce vor fi finalizate discutiile cu partenerii, cu Fondul cu Banca", a raspuns Vasile Blaga, scrie Gandul.


Dinescu: Basescu sufera de sindromul babei care nu stie unde o doare


Mircea Dinescu a comentat, in cadrul emisiunii Tanase si Dinescu, criza in care se afla Romania. Jurnalistul a spus o poveste cu o baba, o buba si un doctor. "Traian Basescu sufera de sindromul babei care nu stie unde o doare si exista o poveste. O baba se duce la doctor si spune: "Domnul doctor, am mari probleme, Ma doare umarul. Cum pun degetul aici, simt o durere. Cand pun aici, ma doare si aici in zona ficatului, cand pun pe picior, ma doare genunchiul. Imi spuneti ce sa fac", scrie Romania Libera.


Preda acuza PDL de cenzura, amenintari si improvizatie


Eurodeputatul PDL Cristian Preda a facut vineri, intr-o dezbatere pe tema democratiei, o paralela intre experienta sa in cadrul PPE si cea din PDL, aratand ca, in timp ce prima este definita prin "dialog, respect, flexibilitate", a doua se rezuma la "cenzurarea opiniei, amenintari si improvizatie". In context, Preda a reclamat ca, in PDL, nu i s-a cerut niciodata punctul de vedere asupra niciunei chestiuni si ca, atunci cand si-a exprimat o opinie, a fost criticat, scrie Romania Libera.


PNL si PSD cer demisia lui Boc


Opozitia reactioneaza vehement dupa decizia Curtii Constitutionale de a declara anumite articole din legile austeritatii neconforme cu legea fundamentala. Liberalii cer demisia Guvernului Boc, iar social-democratii iau in calcul depunerea unei noi motiuni de cenzura la inceputul saptamanii viitoare. "Intr-un fel e o veste buna pentru pensionari. Si ma bucura decizia CCR, mai ales ca au decis ca e neconstitutionala schimbarea punctului de pensie. Insa parintii care beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului vor fi in continuare afectati. Asadar nu e o decizie care sa ma bucure in totalitate", a spus Victor Ponta, liderul PSD, intr-o interventie la RTV, scrie Evenimentul Zilei.


Mircea Geoana: FMI a fost deja contactat de Guvern


Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, vineri seara, ca Fondul Monetar International a fost deja contactat de Guvern, potrivit informatiilor pe care le detine si a lasat sa se inteleaga ca noile masuri de austeritate vizeaza majorarea taxelor si impozitelor, potrivit Agerpres. \'Am primit informatii ca Fondul Monetar International a fost deja contactat de Guvern, iar o decizie de majorare a taxelor si impozitelor ar avea efecte dezastruoase asupra populatiei si economiei\', a spus Geoana, scrie Romania Libera.



de Catalina Ciociltan HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.