Ultima oră

Droguri vindute la tot pasul in Focsani

Nicoleta Cristea
26 iun 2010 3460 vizualizări
Pina sa fie prins in flagrant, frizerul Ciorex a tranzactionat stupefiante in locuri cunoscute din municipiu, cum ar fi baruri, parcari de supermarketuri sau chiar de la Primarie, cireasa de pe tort fiind intilnirea de la Mausoleul din Sud u pe linga cei arestati preventiv si trimisi in judecata, alti tineri au scapat cu amenzi administrative

Tinerii prinsi in flagrant in parcul de la Teatrul Municipal, precum si cei perchezitionati ulterior, au fost trimisi in judecata. Din rechizitoriul procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Vrancea reiese ca, pina la flagrantul din parc, investigatorii sub acoperire au achizitionat droguri in mai multe locatii din Focsani. Fenomenul pare din ce in ce mai extins si mai real, dat fiind ca de aceasta data in cauza sint inculpati vrinceni destul de tineri, care au luat "afacerea" in propriile miini. In acest dosar au fost trimisi in judecata in stare de arest minorul Mircea B., de 17 ani, pentru trafic si detinere de droguri, Cristi Toma, de 18 ani, pentru trafic, considerat a fi cel care a introdus in tara stupefiantele, Emilian Cojocea, zis "Ciorex", in virsta de 19 ani, acuzat de detinere si trafic, Diana Stoica, de 21 de ani, pentru trafic si detinere pentru consum, si Valentin Dana, de 21 ani, pentru aceleasi infractiuni.


200 de lei "priza" cu hasis luat de la frizerie


Initial, anchetatorii s-au sesizat doar in ceea ce il priveste pe Cojocea, dupa ce au aparut informatii conform carora un anumit "Ciorex" vinde droguri in Focsani. Pentru a demasca reteaua, au fost folositi trei investigatori sub acoperire, respectiv "Ana Dragomir", "George Roibu" si "Paul Croitoru". Prima intilnire cu "Ciorex" si cu un prieten al acestuia a avut loc pe 19 ianuarie la Sala Polivalenta, pentru ca investigatorii sa cumpere de la inculpat o tigara confectionata artizanal, care continea hasis si un praf alb. Tranzactia a costat 200 lei, iar in acest moment au facut schimb de numere de telefon, "Ciorex" aratind ca pentru alte "doze" poate fi gasit la o frizerie din Focsani, unde era angajat. In rechizitoriu se arata ca, la citeva zile, Cojocea le-a propus investigatorilor sa cumpere trei pastile de ecstasy, insa, datorita aspectului pe care il aveau, tranzactia a fost refuzata. Aceasta pentru ca investigatorii nu au crezut ca cele doua inimioare rosii si pastiluta galbena sint stupefiantul promis, intrucit pareau a proveni de la magazinele "de vise". Dupa acest episod, Cojocea le-a propus hasis, pentru aceasta intilnindu-se in parcarea de la Primaria Focsani, fiind insotit de Valentin Dana si Robert Leca, acesta din urma fiind scos de sub urmarirea penala in timpul anchetei si amendat cu 1.000 de lei.


"Ciocolata" de la o fata


In aceeasi noapte, acelasi "Ciorex", impreuna cu Dana s-au intilnit cu un investigator in parcarea unui supermaket, tranzactia constind intr-o bucata de "ciocolata", contra sumei de 200 de lei. Anchetatorii mentioneaza ca drogul vindut la acea data a fost rupt pe loc de Cojocea dintr-o bucata de "ciocolata" lunga de 10 cm si lata de 3, pentru a arata astfel ca marfa ar fi in regula la capitololul calitate. Numele singurei fete implicate in "afacere", Diana Stoica, a aparut in discutiile tinerilor la acea data. In rechizitoriu se mai mentioneaza si alte intilniri de "afaceri", la un bar din Sud, unde s-a cumparat "marfa" de 50 de lei, la Mausoleu, la un bar din apropierea sediului Pompierilor, unde tinerii s-au laudat ca drogurile provin "de la o fata care locuieste in Obor". Flagrantul, pregatit din ianuarie, a avut loc pe 10 iunie in parcul de la Teatru, Cojocea fiind insotit de liceanul Mircea B. si de un alt minor, George F., acesta din urma scapind in urma anchetei doar cu o mustrare, respectiv o amenda administrativa de 1.000 de lei. Ulterior, au fost facute perchezitii domiciliare, unde au fost gasite resturi de tigara ce contineau urme de stupefiante. In timpul interogatoriilor, Diana Stoica a recunoscut ca a avut droguri, mentionind totodata numele lui Cristi Toma, ca furnizor. La rindul lui, Toma a recunoscut ca avea drogurile din strainatate, motivind ca le-ar fi furat de la niste albanezi. Tinerii au fost deferiti instantei de judecata care va decide daca se fac sau nu vinovati de trafic cu substante stupefiante. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 11 ore, 47 minute, 58 secunde
Ca sa nu va dezminteti inca odata ca angajati toti analfabetii, care au facut facultatea la FF sau la celebra "Petre Andrei", fac un apel catre marele editor sef: mai dati-le niste teste de gramatica, citeste integral
, acum 739392 zile, 11 ore, 47 minute, 58 secunde
ba da esti fraier rau de tot
, acum 739392 zile, 11 ore, 47 minute, 58 secunde
Achiesez la opinia D-lui NUMEPROPRIU! Nu ar fi rau sa va trimiteti angajatii la niste cursuri de Limba Romana,Domnule Director!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.