Ultima oră

Primaria Focsani recunoaste: strazile din Sud erau praf!

Iulia Crețu
25 iun 2010 761 vizualizări
Cariile strazilor din Mindresti si Sud au inghitit aproape 5 miliarde lei vechi u CUP va continua plombarea in Centru, muncitorii lucrind pe strada Mr. Gh. Pastia u municipalitatea are in vizor si o reparatie de suprafata a trotuarelor din cartiere care, nebeneficiind de intretinere, au ajuns ulite de noroi

Edilii municipiului de pe Milcov au reusit sa vada realitatea din cel mai mare crater din asfalt: cartierul Sud era campion la cele mai "cariate" strazi. Potrivit declaratiilor oferite de viceprimarul Focsanilor, Vasile Dobre, "programul de cirpaceala" a turnat in gropi toti banii repartizati initial acestui proiect, 480.000 RON (4,8 miliarde de lei vechi). Si nu au fost reparate decit strazile din doua cartiere, Mindresti si Sud. Totusi, municipalitatea poate lucra fara a organiza licitatie pentru inca jumatate din aceasta suma, pentru a plomba si restul strazilor laturalnice si de prin celelalte cartiere. In urma cu doua zile, cei de la CUP reparau gropile din Sud, unde lucrarile sint pe terminate, dar si in Centru, pe strada Mr. Gh. Pastia. In grafic urmeaza cirpaceala intensiva si pe strada M. Kogalniceanu. "La Mindresti am intervenit atit pe strazile cu pietris, dar si pe partea cu asfalt, care a fost plombata. Cartierele Mindresti si Sud ar fi cam gata cu cirpaceala gropilor, urmind sa mergem in zilele urmatoare in Bahne si Centru. Dupa ce am vazut si lucrat, pot spune ca cel mai stricat cartier din punct de vedere al gropilor era Sudul. A fost o zona sensibila pentru ca de 20 de ani strazile nu au fost reparate integral. Nici ceea ce am facut noi nu este definitiv pentru ca asfaltul, in jurul gropilor unde am turnat noi bitum, dupa sezonul rece urmator, se va fisura si se vor crea noi cratere. Noi am plombat, nu sint strazile netede, dar macar masinile nu mai merg din groapa in groapa. Insa, pentru cartierul Sud cel putin este nevoie de asfaltari de la un cap la altul", ne-a precizat Vasile Dobre. Municipalitatea se lauda ca dupa ce va pune aceste plombe pe strazile de cartier, sub masinile de asfalt vor ajunge si trotuarele, adevarate relicve pline de noroi si lipsite de vreo urma de asfalt. "Incercam sa reparam apoi trotuarele. Nu se va turna asfalt integral, vom cauta sa reparam unde sint gropi astfel incit oamenii sa nu mai calce prin noroaie. In acelasi cartier Sud avem mari probleme, pentru ca nu se mai stie pe unde a fost trotuar si unde a fost spatiu verde", a completat viceprimarul de Focsani, care a facut trimitere si la proiectul european al Focsanilor pentru scotearea la lumina a zonei de sud-est. Municipalitatea asteapta raspunsul oficialilor de la Bucuresti pentru implementarea acestui program de refacere a cartierelor marginase, vaduvite ani la rind de vreo investitie serioasa in infrastructura rutiera. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.