Ultima oră

Moartea vine pe calea ferata

Dan Chiriac
25 iun 2010 668 vizualizări
Politistii au sanctionat soferii care isi risca viata in preajma trecerilor de cale ferata

Politistii vrinceni au actionat toata saptamina pentru a preveni accidentele rutiere produse la trecerile peste calea ferata. In ciuda acestor actiuni, desfasurate la nivelul intregii tarii, in ultimele doua zile doi soferi au murit dupa ce au incercat sa forteze trecerea si au fost loviti in plin de tren. Ultimul caz a avut loc miercuri seara, intr-o localitate de linga Timisoara. In Vrancea, politistii au actionat la trecerile la nivel cu calea ferata, in vederea prevenirii evenimentelor rutiere ce pot fi produse in astfel de puncte si pentru depistarea conducatorilor auto care nu respecta regimul legal de viteza. S-a actionat pe DN 2 L la trecerea la nivel cu calea ferata de la Doaga, dar si pe drumurile judetene spre Slobozia Ciorasti, sau cele care fac legatura dintre municipiuul Adjud cu localitatile din nordul judetului. "Am actionat impreuna cu cei de la Transporturi Feroviare si am aplicat 54 de sanctiuni. Soferii nu au oprit la indicatorul Stop de la trecerile peste calea ferata, chiar daca semafoarele nu arata culoarea rosie. Conducatorii auto au obligatia sa opreasca si sa asigure. In acest caz s-au aplicat cite sase puncte de penalizare si noua puncte amenda. De asemenea am retinut doua permise de conducere celor care au ignorat semnificatia semaforului si au trecut pe culoarea rosie. S-au expus unor pericole foarte mari. De la inceptuul acestui an, la nivel national s-au inregistrat 11 accidente la calea ferata, soldate cu 11 morti si noua raniti grav. Aceste accidente sint foarte grave si, pentru a-i face pe soferi sa inteleaga pericolul, vom organiza periodic astfel de actiuni", ne-a spus comisarul sef Viorel Gheorghe, seful Circulatiei. Tot in cadrul actiunilor au fost aplicate alte 28 de sanctiuni pentru incalcarea normelor rutiere si a fost retinut un certificat de inmatriculare pentru defectiuni tehnice la un autoturism care circula in trafic. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 4 ore, 37 minute, 33 secunde
Ultima oara cand am citit eu legea zicea asa. Trebuie oprita semnul Stop (asigurare etc.) la trecerea de nivel cu calea ferata fara instalatie de avertizare acustica si luminoasa (semafoarele citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.