Ultima oră

POLITICA: Politic Show: Taxa Ponta: 3.000 de lei pe cap de baron local al PSD; Apare Politia locala: MAI o instruieste, primarul ii face s

Ziarul de Vrancea
24 iun 2010 429 vizualizări
TVR (re)devine televiziune de partid si de stat

"Taxa Ponta": 3.000 de lei pe cap de baron local al PSD


La PSD, criza financiara este tratata cu impunerea de noi cotizatii organizatiilor locale si liderilor centrali, pusi sa faca lunar cheta pentru supravietuirea partidului. Baronii locali ai PSD trebuie sa verse 3.000 de lei lunar in conturile conducerii centrale. La randul lor, liderii din Kiseleff si-au impus o cotizatie de 1.000 de lei lunar. "Masurile de austeritate" impuse de Victor Ponta vin intr-o perioada de criza financiara traversata de PSD. Cu datorii de opt milioane de euro, social-democratii au dificultati in acoperirea cheltuielilor curente de functionare a partidului. Cele doua taxe ar aduce in conturile partidului aproape 500.000 de euro intr-un an, informeaza EVZ.


Apare Politia locala: MAI o instruieste, primarul ii face strategia


Camera Deputatilor a adoptat infiintarea Politiei locale, din 2011. Cea mai mare parte a politistilor locali vor proveni din randurile actualilor politisti comunitari. Politistii locali vor fi instruiti in unitatile Ministerului de Interne si vor avea atributii inclusiv in domeniul circulatiei si ordinii publice. Potrivit proiectului de lege adoptat de deputati, Politia locala va integra compartimentele din aparatul de specialitate al primarului cu atributii in inspectia in constructii, apararea proprietatii publice, combaterea infractiunilor, comertul si evidenta persoanelor, anunta Gandul.


E prea devreme să candidez la preºedinÃia PDL


Elena Udrea crede că in 10 ani Romania ar putea fi pregătită pentru un preºedinte-femeie. într-un interviu pentru Romania liberă, ministrul mai spune că Traian Băsescu a transmis un mesaj clar către PDL: "dacă nu vreÃi sau nu sunteÃi in stare să impuneÃi aceste măsuri, nu mă incurcaÃi". Avantajos ar fi ca remanierea să se facă mai tarziu, iar argumentul PDL este că tocmai a trecut cu bine de moÃiunea de cenzură. Se presupune Guvernul că are suficientă susÃinere pentru a pune in aplicare măsurile de austeritate. O schimbare de miniºtri ar fi insemnat amanarea implementării acestor măsuri fiindcă un ministru nou are nevoie de timp pentru a-ºi da seama unde ºi cum trebuie făcute reformele, a declarat Elena Udrea pentru Romania Libera.


TVR (re)devine televiziune de partid si de stat


Luni 29 iunie, Parlamentul urmeaza sa voteze noile Consilii de Administratie ale televiziunii si radioului public. La TVR, actualii guvernanti vor detine majoritatea. UDMR ar vrea sa preia conducerea postului public de radio. Viitorul CA al TVR va fi controlat de actuala Putere care va detine 7 membri desemnati politic: 3 PDL, cate unul de catre Guvern, Presedintie, UDMR si celelalte minoritati nationale. Mentionam ca in CA vor fi alesi 13 membri, ceilalti sase provenind de la PSD- 3, PNL 1 si angajati ai TVR 2. La postul public de radio balanta o va inclina eventualele simpatii politice ale celor 2 angajati ai institutiei. Reprezentantii Puterii au 6 locuri - PDL - 2, Presedintia, Guvernul, UDMR si celelalte minoritati cate unul. Opozitia are din start 5 locuri, PSD-3, PNL-2, scrie Puterea.


In editorialul "Cine pune in pericol Romania", Sabina Fati scrie:


"Strategia Nationala de Aparare a Romaniei constata ca statul este victima a crimei organizate si a clientelei politice, dar nu are solutii care sa evite esecul final. Principalele pericole vin din interior si Romania nu are o plasa de salvare, in schimb, pentru amenintarile din exterior tara se adaposteste sub acoperisul NATO. Romania este pusa in pericol, mai ales, de cei care o conduc si care, in loc sa consolideze institutiile statului, le pun la dispozitia propriilor clienti politici, pe care fie ii alimenteaza cu bani publici prin contracte preferentiale, fie ii angajeaza, aglomerand schema bugetarilor inutili. Strategia Nationala de Aparare a Romaniei trimisa de la Cotroceni Parlamentului constata ca Romania este pusa in pericol, mai ales, de cei care o guverneaza si care nu reusesc sa puna in aplicare legile, fie pentru ca nu vor, fiindca le-ar periclita in viitor statutul privilegiat, fie din incompetenta, fiindca selectia elitei politice autohtone se face in continuare dupa principiul supunerii, nu al competentei". Integral in Romania Libera.


In editorialul "Senzational: dispar oamenii de bine", Horia Ghibutiu scrie:


"Acum doua decenii, totul era maniheist de simplu: erai cu Iliescu, erai de bine. Inseamna ca munceai, nu gandeai si ii detestai funciarmente pe cei din partidele istorice care ar fi vandut tara ungurilor, pentru a face rost de bani necesari drogurilor, bauturii, destrabalatelor din corturile Pietei Universitatii, dar si pentru aducerea Regelui si a intelectualilor carora le putise salamul cu soia. Nu m-am mai gandit la acei oameni, nici la ce s-a ales de ei de cand am intrat in alianta nord-atlantica si in Uniunea Europeana, pana deunazi, cand colegul si amicul Vlad Stoicescu mi-a aratat un extras dintr-un rechizitoriu. E cel realizat de procurorii militari in dosarul referitor la mobilizarea oamenilor din toata tara veniti in Bucuresti sa-l scape pe Iliescu de rebeliunea legionara graseiata de intelectualul de bine (erau si din astia, dar mai putini) Razvan Theodorescu". Integral in EVZ.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.