Ultima oră

INTERNATIONAL:Presa in Diagonala: Israelul a lansat un nou satelit de spionaj

Ziarul de Vrancea
23 iun 2010 438 vizualizări
Hamid Karzai: Talibanii care rup legaturile cu al-Qaeda vor fi scosi de pe lista neagra a ONU; Refugiatii uzbeci se intorc in orasul kirgiz Osh; Seful armatei israeliene promite ca navele iraniene si libaneze nu vor ajunge in Gaza;

China a anihilat o retea online care gazduia pariuri ilegale inaintea Cupei Mondiale


Politia chineza a reusit sa anihileze o retea de pariuri ilegale inaintea inceperii Cupei Modiale din Africa de Sud, conform agentiei de stat Xinhua. Actiunea s-a petrecut in orasul Shenyang, capitala provinciei nord-estice Liaoning. 48 de persoane au fost arestate si 50 de calculatoare au fost confiscate. In plus, autoritatile au mai confiscat 420.000 de yuani in banti gheata (aproximativ 61.000 de dolari) si au blocat mai multe conturi bancare apartinand membrilor bandei. In luna februarie, guvernul de la Beijing a lansat o campanie de depistare si inchidere a retelelor de pariuri online. Pana acum, politistii au rezolvat 740 de cazuri si au arestat cel putin 3.600 de suspecti, scrie CNN.


Refugiatii uzbeci se intorc in orasul kirgiz Osh


Mii de refugiati care au fugit din calea violentelor etnice din sudul Kirgizstanului au inceput marti sa se intoarca la casele lor, inaintea scrutinului care va stabili noii conducatori ai statului din Asia Centrala. Oficialii militari din Uzbekistan, tara in care aproximativ 100.000 de persoane au fugit din calea macelului, au afirmat ca aproximativ 5.000 de refugiati au trecut deja voluntar inapoi in Kirgizstan, scrie Reuters.


Hamid Karzai: Talibanii care rup legaturile cu al-Qaeda vor fi scosi de pe lista neagra a ONU


Organizatia Natiunilor Unite si-a dat acordul pentru scoaterea treptata a talibanilor care renunta la legaturile cu al-Qaeda de pe lista sa neagra, conform unui comunicat emis de presedintele afgan Hamid Karzai, scrie Reuters. Rezolutia numarul 1267 a Consiliului de Securitate al ONU prevede inghetarea proprietatilor si limitarea calatoriilor pentru figurile marcante care au legaturi cu talibanii sau cu al-Qaeda, insa ultimele demersuri diplomatice ale administratiei afgane au ridicat semne de intrebare asupra numelor care trebuie sa se afle pe lista celor care intra sub incidenta acestor prevederi.


ONU: Peru a devenit cel mai mare producator mondial de coca


Un raport al Natiunilor Unite arata ca Peru a depasit Columbia, devenind cel mai mare producator mondial de frunze de coca, materia prima pentru obtinerea cocainei, scrie AFP. Cu toate acestea, Columbia ramane cel mai mare fabricant de cocaina procesata, desi nivelul productiei a scazut semnificativ, de la 600 de tone in 2007 pana la 410 tone in 2009. In consecinta, ONU le-a sugerat autoritatilor peruviene sa isi intensifice masurile de imbunatatire a sanatatii si ordinii publice.


Seful armatei israeliene promite ca navele iraniene si libaneze nu vor ajunge in Gaza


Seful armatei israeliene a declarat marti ca va opri navele iraniene si libaneze care transporta ajutoare catre Fasia Gaza, conform AFP. Conducatorul militar israelian, Gabi Ashkenazi, considera ca Israelul are dreptul sa inspecteze sa previna patrunderea armamentului in Gaza, relateaza site-ul de stiri Ynet. "Nu putem permite ca Gaza sa devina un port iranian", a afirmat acesta in cadrul unui seminar tinut in nordul Israelului.


Israelul a lansat un nou satelit de spionaj


Israelul a lansat marti un satelit de spionaj capabil sa monitorizeze activitatile Iranului, conform Ministerului Apararii de la Tel-Aviv. Comunicatul oficial precizeaza ca satelitul Ofek-9 a fost lansat de la baza Palmachim, aflata in sudul tarii. Ministerul Apararii nu a dat detalii tehnice despre satelit, insa radioul public israelian informeaza ca, la fel ca predecesorii sai din seria Ofek, dispozitivul este capabil sa realizeze fotografii de rezolutie inalta, scopul sau fiind monitorizarea programului nuclear iranian. Israelul, singura putere nucleara din Orientul Mijlociu, priveste Teheranul drept cea mai mare amenintare pentru siguranta sa dupa ce presedintele iranian Mahmud Ahmadinejad a declarat in repetate randuri ca doreste distrugerea statului evreu, scrie AFP.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.