Ultima oră

LIFE:Utile: Lista vitaminelor esentiale pentru sanatatea podoabei capilare; Vaccinarea anti-TBC, reluata din iulie

Ziarul de Vrancea
23 iun 2010 470 vizualizări
Cand si cum apare anemia; Cum sa ne ferim de bolile contagioase din stranduri si piscine

Lista vitaminelor esentiale pentru sanatatea podoabei capilare


Cereale integrale, fructe cu coaja lemnoasa, legume cu frunze verzi, soia, portocale, germeni de grau, peste, rinichi si carne de pasare - toate stimuleaza cresterea parului. Temperaturile ridicate si razele ultraviolete isi pun amprenta si asupra sanatatii firului de par. Astfel, specialistii recomanda vitaminele, substantele nutritive necesare pentru a avea o podoaba capilara sanatoasa. Anumite deficiente de vitamine cresc riscul aparitiei caderii parului, al deteriorarii, al subtierii acestuia, dincolo de factorii externi. Astfel, vitaminele B3, B5, B6, B9 si biotina sunt esentiale pentru cresterea parului. Integral in Gandul.


Vaccinarea anti-TBC, reluata din iulie


Cele 1 milion de doze de vaccin antituberculoza pe care Ministerul Sanatatii le-a cumparat cu ajutorul UNICEF vor ajunge in tara in cel mult zece zile. Incepand din luna iulie 2010 va incepe recuperarea la vaccinare a celor aproximativ 60.000 de nounascuti din perioada februarie - iunie 2010. Parintii vor fi anuntati sa vina cu copiii la vaccinare fie la medicul de familie, fie in maternitatea in care micutul s-a nascut. Copiii nascuti de luna viitoare vor fi vaccinati in maternitate. Integral pe EvZ.ro..


Cand si cum apare anemia


La risc sunt persoanele cu boli de rinichi, ale tiroidei sau cele care au deficit de fier ori de vitamina B12. Femeile cu menstruatia abundenta si copiii in crestere sunt si ei expusi. Anemia poate fi depistata in urma analizelor de rutina pe care ar trebui sa le faceti o data pe an. O hemograma completa poate indica daca aveti anemie, iar tratamentul se recomanda in functie de cauza afectiunii. Valorile normale ale hemoglobinei sunt intre 12 si 16 grame pe litru la femei si intre 13 si 18 grame la barbati. In cazurile mai putin complicate, dieta ajuta la fel de mult ca tratamentul. Integral in Romania Libera.


Resveratrolul, o noua arma impotriva obezitatii


Proprietatile anti-obezitate ale resveratrolului (un polifenol produs de catre diverse plante si fructe precum strugurii, nucile, sau rodiile) au fost demonstrate pentru prima data in cazul mamiferelor. Potrivit unui studiu publicat in revista "BMC Physiology", cercetatorii francezi au analizat compozitia si beneficiile acestei substante, cu efect direct asupra celulelor adipoase, dar care este administrata si ca supliment pentru cresterea longevitatii, fiind capabil, potrivit estimarilor, sa prelungeasca cu 70% a durata de viata. Integral in Romania Libera.


Femeile cu menopauza precoce prezinta riscuri mari de boli cardiovasculare


Un studiu condus de doctorul Melissa Wellons de la Universitatea Alabama pune in evidenta aceasta trista statistica. O menopauza este considerata precoce atunci cand intervine inainte de 46 de ani, fie ca este spontana, fie prin extirparea ovarelor. La femeile aflate in aceasta situatie, riscurile de a dezvolta boli cardiovasculare dupa 55 de ani este de doua ori mai mare. Din pacate, un tratament pe baza de hormoni de substitutie nu poate reduce aceste riscuri. In plus, cercetatorii care au realizat studiul nu pot explica deocamdata fenomenul. Integral in Libertatea.


Cum sa ne ferim de bolile contagioase din stranduri si piscine


Medicii le recomanda celor care frecventeaza strandurile sau piscinele, ca dupa ce fac baie, sa se spele pe ochi cu apa rece si sapun si sa poarte slapii proprii atunci cand ies din apa, pentru a nu contacta dermatoze infectioase. Pentru a preveni inflamatiile urechii, doctorii recomanda ca atunci cand mergem la stranduri sau piscine sa folosim dopuri de urechi. De asemenea specialistii insista ca expunerea la soare sa nu se faca intre orele 11-16 si sa se foloseasca intotdeauna creme pentru protectie. Integral in Libertatea.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.