Ultima oră

Consumul de droguri, combatut cu pliante

Raluca Manolache
22 iun 2010 688 vizualizări
26 iunie marcheaza anual Ziua Internationala de Lupta împotriva Abuzului si Traficului Ilicit de Droguri, sloganul campaniei din acest an fiind Gindeste sanatatea fara droguri .

Autoritatile din sanatate si-au propus in aceasta saptamina sa imparta pliante tinerilor ce contin date cu privire la efectele consumului de substante stupefiante. Reprezentantii Compartimentului de Promovare a Sanatatii din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea vor merge in baruri si in zonele de scaldat amenajate in judet pentru a-i atentiona pe tinerii debusolati si amatori de senzatii tari asupra riscului la care se supun. "Drogurile aflate sub control international sint: stimulentii de tip amfetamine, cannabisul, cocaina, halucinogenele, opiaceele si sedativele hipnotice, toate cele care au efecte fizice imediate. Chiar daca unele efecte fizice sint tentante, acestea nu dureaza mult. De asemenea, drogurile pot influenta negativ dezvoltarea psihologica si emotionala, mai ales in cazul tinerilor. In plus, pentru unii consumatori apare riscul dependentei. Drogurile au puterea de a imbunatati sau de a deteriora starea de sanatate, in functie de tipul drogului utilizat, de cantitatea consumata si de scopul pentru care au fost utilizate. De exemplu, morfina poate alina durerea, in timp ce heroina poate cauza dependenta", informeaza autoritatile din domeniul sanatatii publice. Specialistii spera prin aceasta campanie sa le deschida ochii tinerilor din Vrancea care cad, tot mai des, in plasa substantelor stupefiante. Numai in ultimele saptamini au fost destructurate doua celule formate din tineri care cautau piata de desfacere in Vrancea pentru cannabis. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.