Ultima oră

LIFE:Utile: Lista alimentelor-vedeta in perioada caniculara; Ceaiul si cafeaua ne protejeaza de bolile de inima

Ziarul de Vrancea
21 iun 2010 440 vizualizări
Untul sau margarina: care e raul cel mai mic de pe felie?

Untul sau margarina: care e raul cel mai mic de pe felie?


In timp ce unii specialisti sustin ca margarina poate inlocui untul cel bogat in calorii, altii sustin ca "varianta de rezerva" este mai daunatoare, din cauza conservantilor pe care-i contine. Untul este foarte bogat in calorii. Consumat in exces, poate dauna sanatatii, in special inimii. Margarina candideaza la "postul" de inlocuitor, insa modul de preparare a starnit controverse in randul medicilor: unii sustin ca untul e mai bun decat margarina, in timp ce altii vorbesc despre continut ridicat de colesterol, dar si al conservantilor si aditivilor alimentari pe care-i contine, scrie EVZ.


Lista alimentelor-vedeta in perioada caniculara


In perioadele caniculare, mai ales daca acestea sunt prelungite, cei mai multi dintre noi experimenteaza o reducere a apetitului, insotita de stari de moleseala si de epuizare ce pot fi agravate de senzatia de greata si ameteli, spun medicii nutritionisti. Potrivit acestora, in zilele caniculare, se recomanda o dieta bogata in minerale, vitamine si apa, pentru a preveni aparitia tulburarilor metabolice. Din cauza transpiratiei excesive pe timp de canicula, organismul pierde apa si substante minerale, care, daca nu sunt inlocuite rapid, pot genera o serie intreaga de tulburari metabolice si cardiovasculare, atrag atentia specialistii. De aceea, se recomanda, mai ales pe timp de vara, legume de toate culorile si la orice ora a zilei, indiferent de forma in care sunt pregatite, fara a ne teme de kilogramele in plus, deoarece acestea au un continut scazut de kilocalorii, anunta Gandul.


Ceaiul si cafeaua ne protejeaza de bolile de inima


Cateva cesti de ceai sau de cafea baute zilnic par sa protejeze impotriva bolilor cardiace, arata cercetatorii olandezi in cadrul unui studiu care a fost realizat pe o perioada de 13 ani. Potrivit acestora, cei care beau peste sase cescute de ceai in fiecare zi reduc cu o treime riscul de a se imbolnavi de inima, acelasi beneficiu rezultand si in cazul consumului a doua, pana la patru cesti de cafea zilnic. Specialistii spun despre cafea ca, in teorie, are proprietati care actioneaza simultan in sensul cresterii sau reducerii riscului de boli cardiace - creste colesterolul, dar lupta impotriva afectiunilor inflamatorii asociate unei suferinte cardiace, informeaza EVZ.


Cinci mituri despre legume


Cei mai multi oameni stiu ca legumele fac parte dintr-o alimentatie echilibrata si ca, de exemplu, cele proaspete sunt mai sanatoase decat cele gatite. Totusi acesta este doar unul dintre miturile despre legume, desfiintate de cercetatori. De fapt, studiile arata ca uneori legumele congelate contin mai multi nutrienti decat cele proaspete, in functie de cat de mult au stat produsele pe rafturi, arata blogul The Conscious Consumer. Legumele incep sa piarda din calitate imediat ce au fost culese. Astfel, sunt de preferat legumele care au fost congelate la scurt timp dupa ce au fost recoltate, decat cele care au facut doua saptamani pe drum pana pe masa ta, scrie Romania Libera.


Mobilul creste riscul aparitiei de cancer cerebral


Organizatia Mondiala a Sanatatii ii pune pe jar pe toti utilizatorii de telefoane mobile, dupa ce a facut publice rezultatele unui studiu realizat. Conform cercetatorilor, jumatate de ora petrecuta cu telefonul mobil la ureche, zilnic, sporeste sansele aparitiei de cancer la creier cu 40%! Studiul a costat 18 milioane de euro, peste 5.000 de persoane din 13 tari fiind analizate in decursul a 10 ani, informeaza Libertatea.



de M.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.