Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Elena Udrea: Taierile de pensii si salarii sper sa fie aplicate o perioada scurta, pana la sfarsitul anului; Sediul PDL Timisoa

Ziarul de Vrancea
21 iun 2010 402 vizualizări
Supravietuitorii guvernarii PNL, schimbati cu forta, intre ei;

Supravietuitorii guvernarii PNL, schimbati cu forta, intre ei


Sefii ARR Iasi si Giurgiu au fost obligati sa faca rocada pentru a fi determinati sa renunte la functii. Statul le-a platit cazarea, diurnele, costurile de transport, intr-un experiment absurd. Reglarile de conturi pentru posturile profitabile din institutiile publice nu tin cont de austeritate, scaderi de pensii si salarii. Razboiul e total in teritoriu, oamenii puterii nu cedeaza nicio palma de pamant din ceea ce considera ca li se cuvine. La Iasi, seful Autoritatii Rutiere Romane (ARR), Cristian Foia, le sta sefilor PDL ca un os in gat. A fost numit pe vremea liberalilor, dar a dat concurs pe post si avea contract de manager, mandat cu responsabilitati si obligatii. Dupa alegerile legislative din 2008, pierdute de PNL, ministerul l-a suspendat din functie, dar Foia a dat guvernul in judecata, a castigat dupa cateva luni si a fost reinstalat pe functie. Ba a fost recompensat si cu salariile restante, anunta EVZ.​


Elena Udrea: Taierile de pensii si salarii sper sa fie aplicate o perioada scurta, pana la sfarsitul anului


Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, spera ca taierile de pensii si salarii sa fie aplicate pentru o "perioada scurta, pana la sfarsitul anului", adaugand ca acest lucru depinde de succesul aplicarii acestor masuri. a intrebarea ce garantii poate oferi ca, la anul pe vremea aceasta, nu vor avea loc aceleasi discutii despre pensii si salarii si despre faptul ca masurile n-au fost suficiente, Udrea a aratat ca nimeni nu poate da garantii. "Garantii nu poate oferi nimeni, asa cum nu ofera nimeni, in toata lumea, garantii. In fiecare zi, la nivel international, apar noi reactii ale liderilor tarilor din intreaga lume la evolutia crizei (...) Garantiile pe care le putem oferi noi sunt ca vom implementa masurile exact asa cum le-am descris si cred ca reusita implementarii acestor masuri va face posibila revenirea la nivelul salariilor si pensiilor" , a spus Udrea. In opinia ei, din sistemul bugetar ar trebui scosi toti cei care "nu isi gasesc de lucru in fiecare zi", informeaza Gandul.


Presedintele, premierul si opt ministri nu si-au facut inca publice declaratiile de avere


Au facut publice declaratiile de avere si de interese ministrul Internelor, Vasile Blaga, ministrul Economiei, Adriean Videanu, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, cel al Finantelor, Sebastian Vladescu, ministrul Muncii, Mihai Seitan, si ministrii UDMR - Laszlo Borbely, Attila Cseke si Kelemen Hunor. Acestia au mentionat in declaratiile de avere inclusiv date precum adresele imobilelor, bancile la care detin depozite bancare, numele persoanelor de la care au imprumutat bani, bijuteriile si obiectele de arta detinute - elemente considerate confidentiale in noua Lege ANI, care a fost insa retrimisa Parlamentului de presedintele Traian Basescu. Nici seful statului nu si-a postat pe pagina de internet a Presedintiei, pana la aceasta data, declaratiile de avere si de interese actualizate. Ultimele declaratii postate pe site sunt cele depuse in ianuarie 2010, scrie Romania Libera.


Sediul PDL Timisoara a fost vandalizat


Sediul vandalizat este cel al organizatiei municipale, situat intr-o zona comerciala, la intersectia strazii Gheorghe Lazar cu bulevardul Cetatii. Cladirea a fost dat in folosinta in urma cu o luna si jumatate. Descoperirea a avut loc in jurul pranzului, iar cateva minute mai tarziu jurnalistii au descoperit ca si pe zidurile PDL Timis au aparut inscriptii similare: Hotii si Leprosii. Ovidiu Ciuhandu, presedintele PDL Timisoara, a declarat ca va depune maine o plangere la politie. Dezaprob in totalitate actul ce s-a intamplat, cel mai probabil, noaptea trecuta. Nu este deloc in spiritul Timisoarei, a declarat presedintele PDL Timisoara, anunta EVZ.


Viitor de abur, tara noastra are


Presedintele Traian Basescu vrea sa organizeze la Cotroceni o Comisie dupa modelul celei care a functionat la Snagov in anii 90 pentru stabilirea strategiei nationale pentru urmatorul deceniu, dar ii este teama ca Opozitia va boicota proiectul. Liderii politici damboviteni se declara incapabili sa proiecteze o viziune comuna privind viitorul tarii, singura lor mandrie fiind aderarea in spatiul european si integrarea in NATO. Criza economica si problemele majore cu care se confrunta societatea au repus insa pe tapet necesitatea gasirii unor obiective comune, pe care partidele sa le urmeze cu sfintenie, indiferent de doctrina pe care o imbratiseaza. In urma cu cincisprezece ani, la Snagov, fortele politice, societatea civila si cercurile academice semnau o declaratie prin care stabileau obiectivele strategice ale tarii: aderarea la Uniunea Europeana si promovarea unei societati democratice. Modelul Comisiei de la Snagov a reaparut pe scena publica, presedintele Traian Basescu, Victor Ponta, Crin Antonescu si Ion Iliescu admitand ca tara are nevoia de un proiect comun de tara Romania 2020. De apreciat la capitolul intentii, ei se despart radical cand trebuie sa se puna la aceeasi masa pentru a dialoga despre viitorul tarii, anunta Puterea.


In editorialul "Marele secret de la Snagov", Dan Cristian Turturica scrie:


"Toata lumea a stat ieri cu ochii atintiti pe Palatul de la Snagov. Cu ajutorul televiziunilor de stiri, intalnirea dintre presedintele Traian Basescu si conducerea PDL a capatat proportii epocale. Nici desantul grupului Bilderberg la Bucuresti nu ar fi starnit mai tare apetitul pentru scenarii conspirationiste. Va ataca Basescu? Cum se vor apara Boc, Blaga, Videanu, Berceanu? Vor contraataca? Ii vor reaminti ca ei l-au ales presedinte? Vor accepta sa remanieze Guvernul? Daca da, cine va zbura? Si Udrea ce va spune? Cine va schimba pe cine? In jurul acestor intrebari s-au tesut zile intregi avancronici ale apocalipsei de la Snagov. Toate alimentand, involuntar, iluzia ca se pregatesc schimbari dramatice in destinul Romaniei. Ca puterea, tavalita de valul nemultumirii celor carora li se vor scadea salariile si pensiile, va lua decizii radicale pentru a se salva politic." Integral in Romania Libera.


de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.