Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Iliescu: In clasa politica exista jigodii, iar cei care stau cu sticla in mana nu sunt oameni de stat

Ziarul de Vrancea
19 iun 2010 355 vizualizări
Ponta si Antonescu isi disputa sefia Opozitiei; Nastase: Oare Basescu se mai uita in oglinda?

Primul val de averi la secret


In lipsa unei Legi ANI, demnitarii nu si-au mai publicat noile declaratii de avere, desi promiteau ca o vor face. Piata de publicitate a declaratiilor de avere este in scadere dramatica. La trei zile de la expirarea termenului de depunere, in lipsa unei noi Legi ANI, majoritatea declaratiilor de avere, desi depuse, au ramas la secret. La Camera Deputatilor, unde publicarea pe site se face la cerere, nici zece la suta dintre alesi n-au facut un demers in acest sens. La Senat, secretul este total printr- o decizie a conducerii, iar la guvern, o treime dintre ministri si-au postat pe internet noile declaratii. In frunte cu Emil Boc, nu s-au grabit sa-si publice averile nici unii dintre ministri, printre care Elena Udrea, Radu Berceanu sau Gabriel Oprea, anunta EVZ.


Sever Voinescu: Daca nu ne redresam economic, lucrurile vor fi tragice pentru noi, din punct de vedere electoral


Plus: Liviu Campanu: Facem plangere lui Ponta pentru tentativa de omor. Parlamentarii arcului guvernamental, inclusi pe "Lista rusinii", postata de PSD pe net, spun ca sunt mult mai putin preocupati de acest "demers politicianist" al Opozitiei, decat de impactul real pe care masurile impuse de Guvern il vor genera asupra alegatorilor. Senatorii si deputatii intervievati de Gandul au precizat ca nu resimt niciun fel de "apasare", "vinovatie", ori "rusine" pentru faptul ca au fost inclusi pe o atare lista. "Eu nu pot sa cred ca o lista a rusinii intocmita de PSD poate amplifica o nemultumire existenta, reala, care pleaca de la taierea pensiilor si de la reducerea cheltuielilor bugetare. Pe de alta parte, aceasta lista este facuta la initiativa lui Dan Voiculescu, iar in ceea ce ma priveste, cand Dan Voiculescu face liste negre, sunt mandru sa ma aflu pe ele" ne-a declarat deputatul Sever Voinescu, scrie Gandul.


Iliescu: In clasa politica exista jigodii, iar cei care stau cu sticla in mana nu sunt oameni de stat


Fostul presedinte a realizat, in stilul caracteristic, o radiografie asupra clasei politice romanesti, aratand ca ea nu este o apa si-un pamant, ci oamenii trebuie sa inteleaga diferenta intre jigodii si oamenii de buna calitate. Ion Iliescu nu-i uita nici pe cei care hahaie pe la nunti si botezuri cu sticla in mana, desi sunt oameni de stat. Clasa politica nu este o apa si-un pamant. In aceasta clasa politica sunt partide, sunt oameni de buna calitate, sunt si jigodii, sunt oameni interesati doar de afaceri personale care vad in politica numai mijlocul de imbogatire personala, dar sunt si oameni cu o minte curata, cu o minte limpede, sunt si oameni care au un crez in viata, nu sunt toti o apa si-un pamant, a declarat fostul presedinte pentru Puterea.


Nastase: Oare Basescu se mai uita in oglinda?


Aceasta este intrebarea cu care Adrian Nastase concluzioneaza postarea sa de pe blog despre "depolitizarea" Curtii Constitutionale. "Dupa cum probabil au aflat majoritatea dintre voi, noul presedinte al Curtii Constitutionale a Romaniei este Augustin Zegrean, numit judecator la CCR in anul 2007, de catre presedintele Basescu. Domnul Zegrean a fost, probabil, primul din noua seria de judecatori \'neangajati politic\' despre care vorbea Basescu cu cateva zile in urma", afirma social democratul Adrian Nastase in blogul personal. Acesta crede ca Augustin Zegrean nu este deloc \'neangajat politic\' deoarece "a fost deputat PD pana cu trei ani in urma. Adica, un politician cu acte in regula si, mai mult, un fidel al PD", informeaza Romania Libera.


Ponta si Antonescu isi disputa sefia Opozitiei


Respingerea motiunii de cenzura cu un scor strans - 228 de voturi pentru si 197 impotriva - a adus un plus de legitimitate social-democratilor si liberalilor. Victoria la nivel de imagine relanseaza competitia intre cei doi protagonisti, PSD si PNL, miza fiind castigarea statutului de lider al Opozitiei. Motiunea de cenzura Opriti Genocidul, respinsa in urma cu cateva zile in Parlament, a scos la iveala problemele cu care se confrunta PDL si fisurile din actuala majoritate parlamentara, anunta Adevarul.


In editorialul "Sapte minciuni pe care politicienii inca le spun", Lucian Davidescu scrie:


"Au recunoscut c-au mintit cand spuneau ca va fi bine. De-asta, acum e cel mai periculos moment. Li se pare ca sunt - in sfarsit - sinceri si asta le da aripi. Dar se mint si ne mint in continuare. Cum minte puterea: "Suntem eroi". Cind tragi de timp pana ajungi intr-o situatie disperata, te poti numi in multe feluri (toate neplacute) dar in niciun caz erou. Cel mult, v-ati sacrificat pe altarul incompetentei. "Stim ce-i de facut". E o minciuna sfruntata. N-ati stiut si nu veti sti niciodata. Ati fost tot timpul cu cel putin jumatate de an in urma realitatii. Adica ati condus orbeste, uitandu-va doar in oglinzi! "Ceilalti sunt mai rai". Pe ce baza ati tras voi concluzia ca se poate mai rau de atat? Poate vi se pare ca inca n-ati furat chiar tot". Integral in Adevarul.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.