Ultima oră

Didi Bajenaru vrea sa «confiste» fosta scoala din Urechesti

Doina Ganea
19 iun 2010 5280 vizualizări
Figura notorie a tirgului, juristul Victor Bajenaru vroia sa puna mina pe o cladire din domeniul comunei Urechesti u primarul Vasile Dantis a mimat in instanta apararea patrimoniului comunal u in cele din urma, instanta a dat cistig de cauza alesilor locali, dupa ce intr-o prima faza judecatorii vrinceni au dat o sentinta favorabila soacrei lui Didi Bajenaru, anulind astfel o hotarire de consiliu local, o lege organica si un act de donatie u citiva consilieri au reusit sa smulga acest bun din miinile controversatului personaj u «acolo este o ruina care nu apartine nimanui», spune Didi Bajenaru, care se da victima pedelistilor locali pe motiv ca este «omul lui Oprisan»

Primarul Urechestiului, Vasile Dantis de la PSD, vroia sa-l pricopseasca pe juristul Victor Bajenaru cu o fosta scoala in conditiile in care comunitatea locala are nevoie urgenta de o gradinita. Este vorba despre cladirea scolii de la Toharca, Urechesti, donata prin anii "â„¢30 de catre un om instarit din Rm. Sarat si intrata in patrimoniul comunei in 2002. Cladirea si terenul aferent, in suprafata de 403 mp., au fost cuprinse in Anexa 57. din HG 908/2002. Din 1977, cladirea a fost insa data in folosinta temporara de catre Primaria Urechesti Elenei Edu, soacra juristului Victor Bajenaru, apropiat al lui Marian Oprisan, cu care este chiar cumatru. In numele acesteia, Didi Bajenaru, invocind dreptul uzucapiunii (dobindirea dreptului de proprietate asupra unui bun prin posedarea lui o anumita vreme "" n.r.), a dat in judecata Primaria si Consiliul Local pentru anularea unei hotariri din iunie 2001 care sta tocmai la baza legii privind inventarul comunei Urechesti, pe motiv ca aceasta nu ar fi fost semnata de presedintele de sedinta de atunci. "Precizam ca prezenta actiune a fost introdusa cu rea credinta de catre reclamanta avind pe rolul Tribunalului sectia civila un dosar ce are ca obiect actiune in constatare prin care solicita ca instanta sa constate ca a dobindit un drept de proprietate asupra unui teren ce apartine domeniului public al statului, teren care a apartinut lui M. Predoiu, care in 26 septembrie 1930 l-a donat comunei (act de donatie transcris sub nr. 3911/ 02.09.1932 la Tribunalul Rm. Sarat) sub conditia sa se construiasca pe acel teren un local pentru o scoala primara. Din acel an acel imobil construit pe banii comunitatii a reprezentat scoala comunei. In mod mincinos se incearca a se dobindi un drept de proprietate asupra acestui imobil, fiind de notorietate faptul ca de aproape 90 de ani imobilul in litigiu a fost scoala si gradinita comunei», se arata in intimpinara formulata la inceptul anului trecut de catre consilierii din Urechesti care au cerut respingerea cererii formulata de Edu Elena ca fiind neintemeiata si tardiva. «Lipsa semnaturii nu reprezinta un motiv de nulitate absoluta», se mai invoca in contestatie. Mai ales ca actiunea de anularea HCL din 2001 a fost introdusa dupa sapte ani. In context alesii locali mai sustin ca reclamanta nu este titulara vreunui act care sa ii confere dreptul de proprietate asupra acelui imobil, ea fiind doar tolerata in acea cladire.


In fosta scoala se depoziteaza fin


In cladirea pe care o revendica familia Edu prin intermediul lui Didi Bajenaru nu locuieste nimeni. In prezent acolo pseudoproprietarii au depozitat fin. Aceasta deoarece oamenii spun ca Elena Edu este de mult plecata din sat, fiind internata de ginerele sau intr-un azil de batrini. Consilierii cred ca actiunea reclamantei a fost de reacredinta, cu atit mai mult cu cit se stie ca o hotarire de consiliu local nu poate fi nesemnata de primar. «Este evident ca HCL nr 16/2001 cit si celelalte acte contestate au fost semnate de catre primar si secretar si ar fi fost imposibil sa nu fie semnate intrucit acest act administrativ a fost supus controlului legalitatii prefectului prin adresa 3539/18.07.2001, iar apoi inaintata la Bucuresti in vederea adoptarii HG 908/2002. Nu mai comentam si faptul ca reclamanta prin actiunea introdusa anul trecut a obtinut, potrivit sentintei civile, dreptul de proprietate asupra unui alt teren din Urechesti aflat pe o alta tarla si parcela. Actiunea reclamatei a fost introdusa cu rea credinta si are un caracter sicanator», este de parere consilierul local Gheorghe Negru (PD-L). Ignorind toate aceste argumente de bun simt si documente, instanta decide la 16 iunie 2009 ca familia Edu "" Bajenaru are dreptul asupra terenului si imobilului de la Urechesti dind cistig de cauza acesteia. «Cum nu exista certitudine cu privire la caracterul de bun public al terenului (sic !) in discutie, urmeaza ca sa se anuleze in parte HCL 16/2001 privind suprafata de 403 mp inventariata in domeniul public » se arata in dispozitivul sentintei.


Primarul se bucura si nu prea


Alesii locali au mers cu judecata la Curtea de Apel Galati si chiar la Curtea Constitutionala dupa care s-au intors la Tribunalul Vrancea unde, ieri li s-a facut dreptate si imobilul de la Toharca s-a intors in patrimoniul comunitatii. «Am cistigat si ma bucur. Sentinta este definitiva si irevocabila, iar scoala de la Toharca este din nou acolo unde a lasat-o donatorul ei. Am facut plingere la Bucuresti impotriva rezolutiei procurorilor date pentru doi martori mincinosi si am cistigat inclusiv la Curtea Constitutionala. Joi ne-am judecat si am cistigat la Tribunal. Instanta a respins actiunea in constatar formulata pentru teren de catre Bajenaru. Noua ni s-a admis recursul. Primarul si secretarul au fost tot timpul muti, au tinut la secret termenele si ne-a amenintat ca vom plati din buzunar avocatul in cazul in care vom pierde procesul. Acum am sa vad ce am de platit", ne-a mai spus consilierul Negru. Atit secretarul comunei, Dorin Iordachescu, cit si primarul Vasile Dantis au pretins tot timpul ca apara corect interesele comunitatii, omitind sa explice cum de a pus mina Victor Bajenaru pe acea hotarire de consiliu local din 2001 in conditiile in care alesilor locali li s-a spus ca acel act nu mai exista deoarece arhivele se pastreaza maximum cinci ani. Ei recunosc insa ca acea cladire a apartinut comunitatii si a fost construita si reparata chiar de curind cu bani din bugetul local. «Desigur ca ne bucuram ca am cistigat si vom face tot ce este mai bine pentru comuna noastra. Nu stim acum ce vom face cu cladirea ca este cam veche, nu stiu ce destinatie ii vom da. Vom vedea ce decid consilieri locali. Deocamdata ar fi nevoie de o gradinita. In prezent cei mici merg la gradinita aflata in incinta scolii. E bine ca nu am pierdut acest imobil si teren» ne-a precizat cam cu jumatate de gura primarul Dantis.


«Daca nimeni n-o revendica, a cui e cladirea? »


Se intreaba Victor Bajenaru, care ne-a explicat ca la mijloc ar fi de fapt o lupta politica. «Stiti ca eu am o afinitate pentru PSD si "¦. sint cu dl. Oprisan si acolo la Urechesti niste consilierii de la PDL incearca sa-mi puna tot felul de piedici», ne-a declarat Victor Bajenaru referitor la aceasta afacere. In opinia sa lucrurile sint insa extrem de simple. Cum pina acum nici cladirea si nici terenul nu au stapini si nu exista acte pe ele, acestea pot sa ii apartina. «Acest teren a fost dat de bunicul sotiei mele in 1934 pentru a se realiza o scoala care n-a mai functionat din 1965. De atunci cladirea a fost abandonata. Ea nu figureaza ca fiind in proprietatea niciunei institutii. Nici a Primariei, nici a Inspectoratului Scolar, am verificat si la OCPI. Nimeni nu a revendicat-o nici pe legea 18/1991, nici pe legea 10/2001 sau 247/2005. Am incercat sa o obtin prin uzucapiune pentru ca noi am muncit acolo cu soacra mea, pentru ca era in paragina. Cei de la primarie, ca sa-si justifice niste bani, au facut niste reparatii prin 2002, dar alea nu faceau nici 60 de milioane de lei, nu 200 de milioane cit au cheltuit. In sfirsit, este o ruina cu caramida macinata care nu apartine nimanui. Cladirea si terenul este corp din proprietatea familiei mele care are acolo 6000 mp», ne-a declarat, printre altele, consilierul juridic Victor Bajenaru. Potrivit acelorasi declaratii, consilierii locali n-ar trebui sa se culce pe laurii victoriei pentru ca familia Edu-Bajenaru va merge cu judecata mai departe. Pentru cine nu stie, Victor Bajenaru este una dintre persoanele de notorietate din Focsani, indeplinind - in timp - mai multe functii importante: fost politist, pina in 1977, apoi jurist la diverse intreprinderi. In perioada ianuarie 1993 - aprilie 1994, Bajenaru a detinut functia de director general al Prefecturii, perioada in care a fost cercetat in legatura cu afacerea "Gerald". Actualmente, Victor Bajenaru este jurist la fabrica de lapte din Focsani. Victor Bajenaru, care este cumatru cu presedintele Consiliului Judetean si al PSD Vrancea, Marian Oprisan, a fost pe vremuri presedintele organizatiei municipale Focsani si vicepresedintele filialei judetene a PUNR. Didi Bajenaru mai este si presedintele echipei de fotbal Flacara Urechesti. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 9

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 11 ore, 47 minute, 8 secunde
Gagautii si umflatii ,sunt stapani aceste natii.
, acum 739393 zile, 11 ore, 47 minute, 8 secunde
A sosit momentul purului adevar!!! Cu totii, locuitorii comunei Urechesti ar trebui sa nu ne lase indiferenti acest articol, pentru ca dupa o analiza amanuntita reiese cu usurinta raspunsul la citeste integral
, acum 739393 zile, 11 ore, 47 minute, 8 secunde
Nimeni nu s-a astept la un nou inceput pe scena politicii locale.Cine ar fi crezut ca o fata atat de tanara, cum este Rodica, le da clasa politicienilor locali. A fost pusa in locul lui Olteanu si a citeste integral
, acum 739393 zile, 11 ore, 47 minute, 8 secunde
Cind o sa se trezeasca poporul acesta roman?...ce mai vrea si gusatul ala....ar trebui sa-si ia un teren de mormint dracului...individul acesta arata aaaaaaaaaaaaaaaaa...ESCROC ROMAN...NU?
, acum 739393 zile, 11 ore, 47 minute, 8 secunde
Draga Eminescule trebuie sa mai inveti multe sa ajungi sa-ti permiti o asemenea afirmatie!Se vede ca esti .............In 1977 erau MILITIENI in REPUBLICA SOCIALISTA ROMINIA nu politisti!
, acum 739393 zile, 11 ore, 47 minute, 8 secunde
Fata aceasta asa de tanara si (desteapta) ca mie nu mi se pare , ar fi cazul sa mai faca un bebe sa se cumetreasca si ea cu POALE IN BRAU ca prea se oftica de cumetreala lui Bajenaru.
, acum 739393 zile, 11 ore, 47 minute, 8 secunde
Dragi membri PDL daca tot ati intervenit cu scoala de la Toharca si sunteti asa binevoitori si cinstiti va rog sa interveniti si cu pamantul acele pe care este construit acuma SUPERMARKET, ca este citeste integral
, acum 739393 zile, 11 ore, 47 minute, 8 secunde
Rodica ,de cand te doare pe tine sufletul de comuna Urechesti?Tu locuiesti in Popesti, ai copii la gradinita la Popesti si nu ai de unde sa stii problemele din gradinitele si din scolile noastre. citeste integral
, acum 739393 zile, 11 ore, 47 minute, 8 secunde
Nu vreu sa te contrazic Dana sau Liviu. Sunt fost membru PDL nu pt ca m-a dezamagit Rodica ci cei de la Judet.Vreu sa-ti spun un lucru: Rodica chiar daca nu-si duce copii la gradinita de la Urechesti citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.