Ultima oră

Vrincean acuzat ca i-a golit cardul primului domn al Irlandei

Nicoleta Cristea
19 iun 2010 901 vizualizări
Costel Asimioanei, de 27 de ani, din Negrilesti, este cercetat in arestul politiei din Dublin dupa ce a fost acuzat ca a clonat cardul sotului presedintei Irlandei u vrinceanul este acuzat de o paguba de cel putin 4.250 de lire, insa anchetatorii spun ca acesta a mai golit si alte conturi

Un vrincean a pus pe jar autoritatile din Irlanda, dupa ce s-a descoperit ca a golit contul partenerului de viata al lui Mary McAleese, presedinta tarii. Costel Asimioanei, din Negrilesti, este cercetat in stare de arest la Curtea de Justitie Criminalistica din Dublin sub acuzatia de clonare si falsificare de carduri bancare. Una dintre cele trei victime ale vrinceanului de 27 de ani este nimeni altul decit Martin McAleese, sotul presedintei din Irlanda. Mary McAleese a fost aleasa presedinte al Republicii Irlanda in 1997, de atunci asigurind conducerea statului. Faptele pentru care este cercetat tinarul s-ar fi petrecut intre 12 - 20 decembrie anul trecut, dupa ce vrinceanul a intrat in posesia unor echipamente de clonare a cardurilor bancare. Asimioanei este acuzat ca ar fi retras din contul bancar al lui McAleese 4.250 de lire, din opt locatii diferite din Dublin si Kildare, cum ar fi statii de alimentare cu benzina, magazine si un hotel. Primarul din Negrilesti ne-a confirmat ca tinarul a locuit citiva ani buni in comuna, insa niciodata nu a creat probleme. Desi nascut in Negrilesti, Asimioanei locuia in Tulcea, acolo unde mama sa se recasatorise. "Nu am auzit nimic despre acest caz, insa cind i-am auzit numele l-am recunoscut. Stiu ca tatal lui, care a fost padurar la Ocolul Silvic Tulnici, a murit in urma cu citiva ani. Parintii sai erau divortati, mama fiind recasatorita cu un cetatean care are domiciliul in Tulcea. De atunci, aici in comuna aparea din cind in cind, la bunicii dinspre mama. Cred ca a absolvit doar 8 clase, nu era un elev stralucit. Buncii lui inca traiesc, sint oameni gospodari, la locul lor. Din cite stiu, mama lui a plecat in urma cu ceva ani in Italia", ne-a declarat Ion Vasuianu, edilul din Negrilesti. Potrivit presei irlandeze, Costel Asimioanei nu are un loc de munca in Celbridge, Co Kildare, unde locuia impreuna cu mama si prietena sa. Chiar daca i-au retinut pasaportul, autoritatile irlandeze au instistat ca Asimioanei sa nu fie eliberat, de teama sa nu fuga din tara pentru a se sustrage de la cercetari. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.