Ultima oră

FINANTE BANCI: Liderii UE au decis taxarea bancilor

Ziarul de Vrancea
18 iun 2010 444 vizualizări
Liderii statelor membre ale Uniunii Europene au decis joi aplicarea unor taxe asupra sistemului financiar, anunta AFP. Decizia a fost luata la initiativa cancelarului german Angela Merkel, care a cerut ca bancile - considerate vinovate pentru criza financiara globala - sa plateasca in acest fel. In acest moment nu se cunosc detalii despre modul cum va fi aplicata taxa de fiecare stat membru in parte

Liderii UE, reuniti joi la Bruxelles, au decis de asemenea sa sustina o propunere comuna a Frantei si Germaniei pentru o taxa globala pe tranzactiile financiare.


Propunerea va fi inaintata liderilor G20 la summitul de saptamina viitoare din Canada.


In declaratia finala a Consiliului European, cei 27 de sefi de stat si de guvern scriu ca "statele membre trebuie sa introduca un sistem de taxare a institutiilor financiare care sa garanteze o partajare corecta a greutatilor induse de criza financiara".


Planul a fost contestat initial de tari precum Irlanda si Grecia, care se temeau ca noi taxe sa nu apese si mai tare asupra sistemului financiar intern, afectat serios de criza.


In declaratia comuna, liderii UE au cerut ca fiecare stat-membru al UE sa puna in practica sisteme similare de taxe asupra sistemului bancar.


Mai mult, liderii UE au decis ca bancile trebuie sa fie supuse unor noi teste de stres ale caror rezultate vor fi publicate in iulie. Masura are ca scop protejarea economiilor din UE si a monedei unice in fata crizei financiare, scrie Reuters.


de C.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.