Ultima oră

Proiectantii PUG-ului aduc autostrada A1 si riul Arges la Focsani

Doina Ganea
18 iun 2010 1648 vizualizări
Primaria Focsani a cheltuit 6 miliarde de lei vechi pentru un PUG copy-paste u potrivit acestui proiect, pe linga Focsani trece riul Arges si o autostrada

Planul Urbanistic General al Focsaniului, care ar fi trebuit incheiat in luna aprilie, nu este gata nici acum. Pe site-ul Primariei municipiului Focsani a fost postat proiectul Planului Urbanistic General, un proiect copiat se pare dupa PUG-ul municipiului Pitesti. Altfel nu se explica de ce realizatorii acestuia, respectiv firma Protelco, prin atelierul de proiectare Altrix Arhitect, au reusit sa creeze o serie de confuzii impardonabile pentru un tarif incasat destul de piperat. Pentru realizarea PUG-ului, municipalitatea a platit din bugetul local peste 600 de mii de lei prin contractul initial si toate actele aditionale. Potrivit PUG-ului, toate cele sase planse contin elemente de cartografiere apartinind municipiului Pitesti. Exista o linie de demarcatie roz, care inseamna autostrada A1, mai este mentionat, de asemenea, riul Arges, iar in capul fiecarei legende din toate plansele este specificat ca, de fapt, ne aflam la "limita administrativa a municipiului Pitesti". Faptul ca a fost copiat dupa PUG-ul Pitestiului a fost remarcat mai intii de specialistii de la Agentia de Protectia Mediului, cind a fost depus spre avizare proiectul. Ulterior au mai fost facute citeva modificari, dar multe greseli se regasesc inca in planuri.


Primarul zice ca nu-i nici o problema


Primarul Decebal Bacinschi s-a justificat spunind ca pentru realizarea unei astfel de lucrari este nevoie de un volum mare de lucru si ca este normal sa se greseasca. In plus, edilul a explicat ca o parte din intirzierea finalizarii PUG-ului se datoreaza si alesilor locali care au cerut sa fie refacuta partea cu intravilanul municipiului pentru ca PUG- ul sa corespunda realitatii. "Planul urbanistic al Focsaniului nu este gata. El a costat in jur de 6 miliarde de lei vechi cu tot cu actele aditionale incheiate ulterior. Trebuia sa fie gata in aprilie dar a mai suferit niste modificari. El va trebui sa mai contina si acele PUZ-uri aprobate in Consiliul Local. Este un volum foarte mare de munca si decizia finala trebuie luata si dupa realizarea studiului de trafic propus. Cred ca cei care au facut PUG-ul l-au facut si pe al municipiului Pitesti si probabil ca de aceea sint unele semne. Dar cert este ca intocmirea unui astfel de proiect presupune cam aceeasi pasi pentru oricare din orase", a explicat evaziv primarul Decebal Bacinschi. Municipalitatea de pe Milcov a mai avut experienta unor proiecte platite cu zeci de mii de euro, care erau de fapt niste hirtii lipsite de originalitate, un fel de "copy-paste" pline de greseli si tratate cu multa neglijenta. In urma cu citiva ani a fost realizata "Strategia de Dezvoltare a Focsaniului pentru perioada 2007-2013", de catre o firma apropiata ex-deputatului PSD George Baesu, care s-a dovedit a fi tot un copy-paste dupa Strategia de dezvoltare a muncipiului Ploiesti. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.