Ultima oră

Realitatea TV Focsani s-a inchis ¦ pentru doua saptamini

Ziarul de Vrancea
18 iun 2010 3928 vizualizări
Cel putin acesta este anuntul facut ieri de conducerea firmei Realitatea TV Network care administreaza reteaua de statii locale si care sustine ca emisia s-a suspendat temporar din cauza unor probleme administrative la sediu u echipa de jurnalisti a fost anuntata miercuri ca va emite ultimul jurnal in seara aceleiasi zile u la RTV Focsani lucreaza 13 angajati, care vin in continuare la lucru, pina la noi decizii u am facut valuri cu subiectele noastre si nu era prima statie care ar fi trebuit sa fie inchisa , ne-au declarat colegii nostri, care spera sa-si continue munca la post

Statia Realitatea TV Focsani a emis miercuri seara ultimul buletin de stiri, la pachet cu talk show-ul "Focsani in Realitate", canalul de televiziune urmind sa intre in "reparatii" pentru doua saptamini. Oficial, conducerea firmei care administreaza reteaua de statii locale spune ca este o problema cu sediul de la demisolul Centrului Medical din Focsani, unde s-a infiltrat apa in urma ploilor. Neoficial, decizia are legatura, fara indoiala, si cu dificultatile financiare prin care trece Realitatea TV si mass-media din Romania in general, pe fondul recesiunii economice. In redactia locala vor ramine doua echipe pentru a transmite stiri catre statia centrala de la Bucuresti, care vor fi coordonate de un editor local. Deocamdata insa, nici un angajat nu a primit preaviz de concediere de la Bucuresti, iar echipa vine in continuare la munca, pina la noi ordine. Contactat de reporterii nostri, seful statiilor locale Realitatea, Sergiu Constantinescu, ne-a declarat aseara ca "statia si-a intrerupt emisia temporar, pentru circa doua saptamini", ca urmare a unor probleme de ordin administrativ, urmind ca la finalul acestei perioade emisia sa fie reluata. Intrebat daca statia se inchide, asa cum s-a zvonit, oficialul spune ca "nu se inchide nici o statie din cele noua aflate in portofoliul Realitatea Media, la Focsani fiind intrerupta emisia doar temporar". Sergiu Constantinescu, administratoul firmei Realitatea TV Network, care detine statiile locale, admite ca sint probleme si cu finantarea statiilor locale de televiziune, intr-o perioada in care piata de publicitate a scazut foarte mult. "Presa este in final o afacere si, ca in orice afacere, cheltuilelile trebuie sa fie mai mici cu un leu decit veniturile", a comentat seful statiilor Realitatea TV, care a dat totodata asigurari ca "orice schimbare se va produce cu statia va fi doar in bine".


Inchide Realitatea lumea de la Focsani?


Cei 13 angajati ai statiei Realitatea TV Focsani au primit vestea incetarii emisiei miercuri, cu putin timp inainte de jurnalul de seara. Au fost desigur dezamagiti, in conditiile in care au muncit in ultimii doi ani pentru a crea o echipa cit mai omogena care "sa deschida lumea de la Focsani". Acestia spun ca infiltratia din sediu nu era un motiv care sa duca la suspendarea activitatii editoriale si, pe buna dreptate, se tem ca statia sa nu fie inchisa sau sa incapa pe mina unor cercuri de interese politice. "Ni s-a dat vestea pur si simplu, fara sa putem negocia nimic, fara sa se consulte cineva cu noi. Decizia era deja luata si ne-a fost comunicata. Vor ramine la sediu doua echipe pentru teren. Din punctul nostru de vedere nu era prima statie care ar fi trebuit sa fie inchisa, pentru ca nu era pe ultimul loc nici ca eficienta si nici ca productivitate. Chiar am facut valuri cu subiectele noastre. Dar sa vedem ce se va intimpla pina la urma", ne-au declarat surse din interiorul televiziunii. In ultimele luni, angajatii au avut ceva probleme cu salariile, care le-au fost virate cu intirziere, acesta fiind si motivul pentru care echipa s-a restrins.


Directorul statiei RTV Focsani a demisionat


Statia Realitatea TV Focsani s-a lansat pe 14 noiembrie 2008, chiar in campania pentru alegerile parlamentare, fiind a cincea dechisa de firma Media Mall, compania care s-a ocupat initial de infiintarea si dezvoltarea retelei locale. Activitatea la Realitatea TV Focsani a fost coordonata pina la jumatatea acestei luni de catre jurnalista Ludmila Doicu de la Galati, care s-a retras din post, dupa ce si-a dat demisia pe fondul dificultatilor de ordin financiar. Pe linga programul national, Realitatea Focsani difuza de luni pina vineri programe de stiri si talk show-uri. Emisiunea de seara, unde era dezbatut cel mai important eveniment al zilei, era moderata de citeva saptamini de ziaristul Sebastian Oancea, dupa ce postul a renuntat la colaborarea cu realizatorul Tiberiu Condrea. Potrivit unor informatii publicate ieri pe site-ul reportervirtual.ro, Realitatea Media, care si-a adus in portofoliu statiile locale, ar fi decis sa inchida "satelitii neproductivi", in urma unor hotariri luate de Consiliul de Adminsitratie al firmei controlate de "mogulul" Sorin Ovidiu Vintu. Sursele noastre spun ca actionarii ar incerca sa gaseasca noi oportunitati financiare pentru statia locala, asa incit nu este exclus sa fie redeschisa intr-o alta formula editoriala. Asadar, telespectatorii vor fi nevoiti sa astepte doua saptamini pentru a vedea daca programele de stiri ale statiei locale se vor relua. Realitatea TV a deschis in ultimii doi ani opt statii locale, prima la Cluj, apoi la Brasov, Sibiu, Timisoara, Tirgu Mures si Bistrita, dar si in Moldova, la Focsani si Bacau. Pe fondul recesiunii economice care a afectat piata de publicitate, multe statii nu au reusit sa-si atinga targetul stabilit initial si implicit sa se autofinanteze. (Ziarul de Vrancea)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 14 ore, 46 minute, 59 secunde
Realitatea transmite doar de un an si doar o ora pe zi si-acum isi da duhul. In acelasi timp avem de exemplu Atlas-ul care transmite toata ziua de ani de zile. N-au cei de la Atlas fitzele Realiatatii citeste integral
, acum 739393 zile, 14 ore, 46 minute, 59 secunde
Ce era sa spuna in cinci minute de stiri?, pentru ca nu avea voie mai mult, niciodata presa si televiziunile n-au fost libere, s-a scris si s- a vorbit ce au vrut cei corupti.
, acum 739393 zile, 14 ore, 46 minute, 59 secunde
Sufera si ei din cauza promisiunilor guvernantilor ca nivelul de trai din Romania va creste.
, acum 739393 zile, 14 ore, 46 minute, 59 secunde
Asa se intampla cu toate locurile unde merge Oancea: sunt torpilate. A omorat Ziarul tau, Gherilla si acum Realitatea. Sebi torpiloru, n-ai vrea sa mergi la Monitoru?! Bun gazetar pacat de ziare!
, acum 739393 zile, 14 ore, 46 minute, 59 secunde
Oancea e manager la Realitatea ? Eu as zice ca responsabilitatea principala o poarta cel care e sef la Focsani, care-o fi ala.
, acum 739393 zile, 14 ore, 46 minute, 59 secunde
DACA SUNT PROBLEME CU SEDIUL, INCLUSIV COSTURI PREA MARI CU CHIRIA , PUTEM DA O MANA DE AJUTOR CU UN SEDIU NOU, POT FI CONTACTAT LA ADRESA LUNGUMIHAI13@YAHOO.RO
, acum 739393 zile, 14 ore, 46 minute, 59 secunde
unde e REALITATEA? (..DA, DA, DA.. unde e realitatea din stire)?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.