Ultima oră

Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap isi reia activitatea

Mihaela Beșleagă
18 iun 2010 1241 vizualizări
Tribunalul Vrancea a respins ieri contestatia Prefecturii asupra hotaririi Consiliului Judetean privind reorganizarea Comisiei

Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea isi poate desfasura activitatea in conditii normale, dupa ce aproape 6 luni a fost paralizata. Tribunalul Vrancea a respins ieri actiunea Prefecturii, care a contestat in instanta Hotarirea Consiliului Judetean nr. 92 din 18 decembrie 2009, prin care CJ aproba reorganizarea Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap si Regulamentul de organizare si functionare a acesteia. în consecinta, hotarirea CJ este legala si isi produce efectele. Prefectura nu a dat aviz de legalitate la acel moment hotaririi pe motiv ca unul dintre membrii comisiei, respectiv consilierul judetean PSD Luminita Teodorescu, ar fi in conflict de interese, cu atit mai mult cu cit a si participat la votul secret privind desemnarea membrilor. "Desi proiectul de hotarire respectiv avea avizul comisiei de specialitate din cadrul administratiei publice judetene, precum si pe cel al Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, iar in cadrul sedintei ordinare fusese aprobat cu majoritate de voturi, Institutia Prefectului Vrancea a considerat ca nu este cazul sa acorde aviz de legalitate hotaririi adoptate de CJ Vrancea, blocind la nivelul intregului judet activitatea de evaluare a persoanelor cu handicap", transmite Biroul de Presa al CJ. Luind in considerare documentele inaintate de reprezentantii CJ, Tribunalul Vrancea a respins actiunea Prefecturii, apreciind ca actul administrativ atacat a fost adoptat cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Presedintele comisiei a fost desemnat medicul Loredana Voineag, sotia judecatorului Viorel Voineag, dupa ce dr. Maria Pavelescu a iesit la pensie. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.