Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
17 iun 2010 673 vizualizări
Scolarii au invatat brutarie la Carrefour

Copiii clasei a III-a C de la Scoala Generala Nr. 3 din Focsani au invatat marti, 15 iunie, secretele culinare chiar de la specialistii Hypermarketului Carrefour. Invitati in laboratoarele proprii de brutarie, cofetarie si patiserie alaturi de invatatoarea Rodica Dodoiu, copiii au avut ocazia sa afle cum se fabrica piinea si prajiturile, dar si cum se orneaza torturile. Daruirea si implicarea acestora au fost rasplatite cu diplome de "Mic brutar", cadouri si chiar produsele rezultate in urma muncii lor. Totodata, micii brutari au invatat ca secretul celor mai reusite bucate este chiar "foamea". (D. G.)



Politie Comunitara la Panciu


Primaria Panciu vrea sa infiinteze Serviciul de Politie Comunitara ca urmare a implementarii proiectului european "Servicii Eficiente si de Calitate pentru Cetatenii orasului Panciu". Potrivit oficialilor, valoarea totala a proiectului european prin care va lua fiinta Politia Comunitara este de 884.365 lei, contributia de 2% a Consiliului Local fiind de 17.687 lei, la care se adauga TVA. "în conditiile in care bugetul orasului Panciu nu poate asigura infiintarea unui astfel de serviciu am identificat ca si solutie viabila realizarea acestuia cu fonduri europene. Politia Comunitara este un serviciu care va veni in sprijinul cetatenilor orasului Panciu, consolidind ordinea si siguranta publica", sustine primarul Ion Petre. Conform proiectului, la Politia Comunitara vor lucra 15 angajati care in prealabil vor urma cursuri de limba engleza, PC, legislatie in domeniul drepturile omului si a egalitatii de sanse. (D. GANEA)


Mamele vor fi invatate cum se alapteaza un copil


Gravidele vor invata din acest an ce trebuie sa faca pentru a-i creste cit mai bine pe micutii pe care ii aduc pe lume. Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea a fost informata ca, prin intermediul programului "Scoala mamei", derulat de Ministerul Sanatatii Publice, gravidele vor fi instruite de mai multi formatori in promovarea alaptatului la sin, in urgente neonatale si bune practici in obstetrica-ginecologie. Dr. Alin Lazea, seful compartimentului asistenta materno "" infantila din cadrul DSP, spune ca formatorii urmeaza sa fie instruiti la Bucuresti. "Pe banii acestui program se preconizeaza sa se ridice nivelul educational sanitar al mamelor. Se doreste pregatirea mamei, ce trebuie sa poata ingriji copilul in momentul in care il ia acasa", spune dr. Alin Lazea. Prin acest program se doreste si scaderea mortalitatii infantile, deoarece jumatate din decesele 0-1 an se produc in primele doua saptamini de viata cind micutii ajung in sinul familiei, unde ar trebui sa fie protejati. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.