Ultima oră

1.200 ha din padurile vrincene au fost retrocedate in 2009

Ciprian Fânaru
17 iun 2010 573 vizualizări
Regia Nationala a Padurilor Romsilva a retrocedat anul trecut, în baza legilor de reconstituire a dreptului de proprietate, peste 122.000 ha de teren forestier, dupa ce în anul 2008 au mai fost repuse în posesia fostilor proprietari circa 125.000 ha, potrivit datelor furnizate de Regie.

Astfel, potrivit Romsilva cele mai mari suprafete au fost retrocedate in judetele Buzau (15.454 ha), Arges (9.899 ha), Suceava (8.077 ha), Maramures (7.937 ha), Bacau (7.024 ha), Gorj (6.359 ha), Alba (6.266 ha), Arad (6.179 ha) si Hunedoara (5.681 ha). Conform reprezentantilor Directiei Silvice (DS) Vrancea, 1.200 de hectare de padure au fost retrocedate fostilor proprietari in 2009. "Am retrocedat 1.200 de hectare anul trecut. Dupa cum se stie, avem mai multe cereri decit suprafata pe care o avem in administrare", a precizat Petrica Tudosa, directorul DS Vrancea. De asemenea, Regia mai arata ca in acest an sint in litigiu, pe rolul instantelor de judecata, circa 500.000 hectare de teren forestier, dintre care aproximativ 167.000 hectare sint din Suceava, cite 30.000 ha din Mures, Vrancea, Bacau si circa 12.000 ha din Timis. In Vrancea, cele mai importante procese legate de retrocedari sint deschise in dosarele Gica Duta si Maricel Cosor. Regia Nationala a Padurilor mai are in administrare circa 3,4 milioane hectare de teren forestier, aflate in proprietatea publica a statului. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.