Ultima oră

Caminul Cultural din Andreiasu a ars sub ochii satenilor

Raluca Manolache
17 iun 2010 712 vizualizări
Autoritatile locale au estimat un prejudiciu de circa 130.000 lei la cladirea care se afla in faza finala a amenajarilor u lucrarile au inceput in 2008

Un incendiu violent a izbucnit ieri dimineata la Caminul Cultural din comuna Andreiasu, cladirea aflata in faza finala a reabilitarii. La primele ore ale diminetii satenii au vazut ca din acoperis iese un fum gros. Imediat s-a dat alarma in comuna si, pe linga lucratorii de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei, la fata locului au venit si satenii care au sarit cu galetile de apa din Milcov pentru a limita pagubele.

La fata locului au fost chemati si servantii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), care s-au luptat cu flacarile mai bine de trei ore. Totusi, acoperisul cladirii s-a facut scrum, la fel si dotarile din interior. "Pentru localizarea si lichidarea incendiului s-au deplasat la fata locului trei autospeciale de lucru cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Focsani care au actionat in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei. La sosirea la locul interventiei, comandantul interventiei a constatat ca incendiul se manifesta la acoperisul salii de festivitati pe o suprafata de aproximativ 250 mp. în urma incendiului au ars acoperisul salii de festivitati pe o suprafata de circa 250 mp, timplaria din termopan, tavanul din rigips cu schelet metalic si aproximativ 4 mc deseuri din lemn depozitate lingă sala", ne-a declarat sergentul major George Dumitrache, purtatorul de cuvint al ISU.

In urma cercetarilor pompierii au constatat ca incendiul a pornit de la o gramada de deseuri vegetale care au fost aprinse si apoi lasate nesupravegheate. Deocamdata nu a fost identificat autorul acestei neglijente care a facut paguba in bugetul comunitatii. "Din cauza unei gramezi de deseuri s-a extins flacara si a ajuns la acoperis. Acesta a luat foc in totalitate. Pagubele se ridica la aproximativ 130.000 de lei (1,3 miliare de lei vechi). O sa incercam sa refacem sala de festivitati", ne-a spus Adrian Ponea, viceprimarul comunei Andreiasu. Nu se stie insa cu ce fonduri, in conditiile in care Caminul Cultural a fost inceput in vara lui 2008, autoritatile fiind acum in faza finisajelor de interior. Este vorba de o constructie noua, o investitie de 400.000 de lei (4 miliarde de lei vechi) din bugetul de stat. Pompierii spun ca temperaturile din ultimele saptamini favorizeaza aparitia si extinderea incendiilor, motiv pentru care recomanda luarea unor masuri de siguranta. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.