Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Elena Udrea: Daca pica motiunea, sampania o dau eu; Teo Trandafir: Ma gandesc serios sa plec din Parlament

Ziarul de Vrancea
15 iun 2010 506 vizualizări
Ponta: Suspendarea lui Basescu nu e inca cel mai important lucru; Blaga: Negoita ar vrea opt ministere, eu mi-as dori un singur Bucuresti, fara primarii de sector

Elena Udrea: "Daca pica motiunea, sampania o dau eu"


Ministrii sustin ca nu au emotii ca azi ar putea cadea guvernul. Cu toate acestea, negocierile cu parlamentarii puterii care vor sa sustina motiunea de cenzura s-au dus pana in ultima clipa. "Pica motiunea", era ieri-seara pronosticul ministrului de interne, Vasile Blaga, gata sa garanteze inclusiv pentru Georgica Severin, senator de Prahova care sustinuse public, cu doar doua ore inainte, ca optiunea sa de a vota pentru motiune ramane neschimbata. Secretarul general al PDL nu a exclus insa surprizele. "Ai nostri voteaza toti impotriva. Pana si Georgica Severin. Azi (ieri - n.r.), cel putin, asta e situatia. Dar sa vedem maine (azi - n.r.) cum va fi", a declarat Blaga pentru EvZ. La Camera Deputatilor, Elena Udrea a promis sampanie "din partea casei" parlamentarilor daca salveaza guvernul. "Daca pica motiunea, sampania o dau eu", a intervenit ea in pariul pus de Cezar Preda cu Daniel Oajdea pe capul guvernului Boc.


In editorialul "Boc, Ponta, Antonescu. Oameni de stat?", Oana Lupea scrie:


Dorinta de a ramane la putere ii va strange pe parlamentarii ce sustin guvernul in jurul cabinetului Boc, desi multi ar fi preferat sa voteze impotriva masurilor de austeritate, care le pun in pericol mandatele. Dorinta de a ajunge la putere in 2012, fructificand electoral criza economica din opozitie, ii va tine pe parlamentarii social-democrat si liberali cu sufletul la gura pana la anuntarea rezultatelor motiunii de cenzura. Motiunea va cadea pentru ca opozitia nu vrea puterea in vremuri grele si pentru ca puterea nu vrea sa renunte la privilegii, atatea cate mai sunt." Integral pe EvZ.ro..


Teo Trandafir: Ma gandesc serios sa plec din Parlament


Deputatul PDL Teo Trandafir a declarat, luni seara, la Realitatea Tv, ca se gandeste serios sa renunte la mandatul de parlamentar, dar nu ia in calcul sa treaca la PC sau la alt partid, transmite NewsIn. Intrebata despre afirmatiile lui Sebastian Lazaroiu referitoare la o posibila plecare spre PC, Trandafir a tinut sa respinga aceasta varianta. "Nici pomeneala, nu se punea problema de asa ceva. Iar domnia sa (Lazaroiu - n.r.) stie cel mai bine, eu cred ca stie bine ce spune, dar de data asta ma uimeste pentru ca declaratia domniei sale mi se pare usor hazardata. Hai sa vedem, impreuna", a spus Trandafir. In aceeasi zi, Trandafir si-a anuntat intentia de a vota, astazi, in favoarea motiunii de cenzura depusa de PSD la adresa Cabinetului Boc: "Sunt de acord sa fie reduse salariile bugetarilor. Sunt de acord cu faptul ca ei, care au 25 - 35 de ani, isi pot gasi de munca, isi pot rotunjii salariile lucrand la privat. Dar sa ai 75 - 80 de ani si sa-ti taie cineva pensia, e neplacut. Sincer n-am simtit ca pot vota asa ceva. Fiecare are o limita peste care nu poate trece", a spus deputatul PDL. Integral in Romania Libera.


Ponta: Suspendarea lui Basescu nu e inca cel mai important lucru


Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni seara ca o suspendare si demitere a sefului statului nu este in prezent o prioritate. Ponta a fost intrebat, intr-o emisiune de la OTV monitorizata de NewsIn, daca in afara de motiunea de cenzura mai are vreo "mutare de rezerva" impotriva lui Basescu, respectiv "o procedura de destituire a presedintelui pentru toamna". "Avem... Cum sa va spun, intr-o tara normala in care se respecta Constitutia si legea, da, avem si posibilitatea de suspendare. Insa vreau sa va spun ca primul lucru si cel mai important este maine (marti, n.r.) sa blocam taierea pensiilor si a salariile pentru ca oamenii astia practic vor muri de foame, vine toamna, vine iarna, vor muri in casele lor de frig - stiti ca se taie toate subventiile - nu vor mai avea bani de medicamente, de la 1 iulie practic cam toate medicamentele se scumpesc de sapte ori de opt ori, nu vor mai avea bani de mancare, nu vor mai trai pana in toamna cand vrem noi sa facem suspendare", a spus Ponta. Integral in Romania Libera.


In editorialul "Falimentul intoarcerii la popor", Elena Vijulie scrie:


"Hotararea PDL ca il va da afara pe Daniel Oajdea pentru votul alaturi de Opozitie arunca in aer argumentele subrede ale populismului si traseismului politic. Guvernarea se dovedeste o masinarie mult mai sofisticata decat lozincile primitive folosite in febra prezidentialelor. Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a anuntat ieri ca Biroul Permanent al partidului a votat cu 22 de voturi "pentru" si cinci "impotriva" excluderea deputatului de Iasi, Daniel Oajdea. Decizia finala o va lua conducerea extinsa. Deputatul sanctionat a organizat in colegiul sau uninominal un referendum ad-hoc asupra taierilor de pensii si salarii, iar in urma rezultatului absolut previzibil, a hotarat sa voteze astazi in Parlament pentru caderea guvernului Boc. In mod paradoxal insa, decizia de a-l da afara din partid pe Daniel Oajdea loveste in chiar bazele majoritatii parlamentare pe care se sprijina cabinetul PDL." Integral in Romania Libera.


Blaga: Negoita ar vrea opt ministere, eu mi-as dori un singur Bucuresti, fara primarii de sector


Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat, luni, referitor la propunerea lui Liviu Negoita - vicepresedinte PDL si primar la Sectorul 3 - ca Guvernul sa aiba numai opt ministere, ca si el crede ca ar trebui sa existe un singur Bucuresti, fara primarii de sector. Vasile Blaga s-a referit la situatia Capitalei raspunzand unei intrebari privind eventuala remaniere a Guvernului si daca aceasta a fost discutata in PDL. "Nu s-a discutat remanierea in PDL. A fost o parere a domnului Negoita ca poate ar trebui sa fie opt ministere. Sigur ca e un punct de vedere. Si eu cred ca ar trebui sa fie un singur Bucuresti, fara primarii de sector" a spus Blaga, in cadrul unei conferinte de presa de luni, scrie Gandul.



; de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.