Ultima oră

De la plaja la spital!

Raluca Manolache
15 iun 2010 797 vizualizări
Trei tinere au acuzat stari de lesin in timp ce stateau la plaja in dorinta de a capata un bronz frumos u bolnavii sint asteptati la spital cu aer rece

Soarele care arde cu putere in aceste zile ii baga pe unii vrinceni in spital. Cadrele de la Ambulanta si de la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean din Focsani lucreaza la foc continuu. Sute de persoane au apelat in ultimele zile la ajutorul medicilor pentru a reusi sa treaca cu brio peste temperaturile ce au depasit si 38 de grade Celsius. Asa se face ca duminica medicii de la Ambulanta au trebuit sa intervina dupa ce trei fete cu virsta intre 18 si 22 ani din Focsani si Jaristea au acuzat stari de lesin in timp ce stateau la plaja in dorinta de a capata un bronz frumos, fara sa se gindeasca insa la propria sanatate. Doua tinere au fost luate de la plaja Doaga si una a fost preluata de la piscina amenajata in Golesti. Fetele au ajuns la UPU unde au acuzat durere de cap, greata, varsaturi, fiind astfel diagnosticate cu insolatie. Aceasta este cea mai severa forma a tulburarilor cauzate de caldura excesiva si apare atunci cind organismul se supraincalzeste si nu poate sa isi scada prin propriile metode temperatura. Dupa ce au fost repuse pe picioare fetele au decis sa paraseasca spitalul pe propria raspundere. Dr. Dana Mariana Dinca, sefa UPU, spune ca hidratarea este foarte importanta pentru cei care stau in caldura. "Sint foarte multi pacienti cu stari lipotimice, de hipotensiune datorata rezistentei scazute la caldura mare. Sint pacienti hipertensivi care fac tratament in mod corespunzator, dar foarte corect si pentru ca insasi caldura da o stare de hipotensiune, cumulat cu tratamentul, se ajunge la stari lipotimice. Aceste persoane trebuie sa stie ca tratamentul trebuie luat corespunzator dar hidratarea trebuie sa fie cu cel putin doi litri de lichide pe zi", a aratat dr. Dana Mariana Dinca. Din fericire bolnavii care sint internati la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" sint asteptati cu aer conditionat. Pentru prevenirea incidentelor in aceasta perioada cu temperaturi extreme, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfaturile medicilor si sa evite, pe cit posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00. Este necesar un pahar de apa (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 "" 20 de minute. In plus, medicii ne sfatuiesc sa consumam in fiecare zi cit mai multe fructe si legume proaspete. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.